Μεγάλη προσέλευση στη 2η διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Μεγάλη προσέλευση στη 2η διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης

Με μεγάλη προσέλευση δημοτών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων η 2η θεματική διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης με θέμα «Ανίχνευση Πρώιμου Καρκίνου» και ομιλητή τον αναπληρωτή πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή της Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ιπποκράτειου ΓΝΑ Γεώργιο Ζωγράφο.

Ο καθηγητής με χρήση διαφανειών και video και με κατανοητό επιστημονικό λόγο εξήγησε τι σημαίνει καρκίνος και αναφέρθηκε συνοπτικά στις συνηθέστερες μορφές καρκίνου (μαστού, προστάτη, παχέος εντέρου, πνευμόνων). Παράλληλα, έκανε αναφορά στους παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου και έδωσε έμφαση στις δυνατότητες έγκαιρης διάγνωσης, στην αναγκαιότητα πρόληψης και στις συνθήκες διαβίωσης που λειτουργούν αποτρεπτικά στην εμφάνιση της νόσου.

Μετά το πέρας της διάλεξης ο ομιλητής απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η αντιδήμαρχος Πεντέλης Άντα Μπούσουλα και έκλεισε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Νικόλαος Κόλλιας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρ. πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Π. Λιγομενίδης, οι ακαδημαϊκοί Μ. Μήτσης αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ι. Τσιτσιπής, Δ. Λαμπρέλης, Η. Λαμπίρης, ο επίτιμος εισαγγελέας Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, ο πρ. αντιπεριφερειάρχης  Β.Τ. Αθηνών Κ. Μανιάτης, η πολιτευτής της Ν.Δ. και ιατρός Π. Λεονάρδου, οι πτέραρχοι ε.α. κ. Νόκας, κ. Τζαμτζής και κ. Ιωάννου, ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Τόιλος, οι τοπικοί σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων Σ. Μιχαλοπούλου και Γ. Μαγιάτης, η υπεύθυνη Αιμοδοσίας Δήμου Πεντέλης Α. Ζώη, το μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΘ Π. Σπαντιδέας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών-Γκιουλμπαξιωτών «Νέα Ροδώνη» Χ. Κάζος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Λαλητάδες» Β. Ζευγώλης και εκπρόσωποι των Συλλόγων Κυκλαδιτών & Φίλων Ν. Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια» Λ. Κοφίδης και Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης Γ. Παπακωστάκης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet