«Επικίνδυνη τροπολογία που φορτώνει σε δήμους τη χρηματοδότηση της Υγείας»
Κοινωνία

«Επικίνδυνη τροπολογία που φορτώνει σε δήμους τη χρηματοδότηση της Υγείας»

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου την τροπολογία που προωθεί τη χρηματοδότηση δομών υγείας από τους δήμους.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Επικίνδυνη η τροπολογία που φορτώνει στους δήμους τη χρηματοδότηση της Υγείας

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, την Τρίτη 23/2/2016 έβαλε για συζήτηση την τροπολογία που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την οποία μεταφέρεται η ευθύνη λειτουργίας νοσοκομείων, κέντρων υγείας κ.λπ. από το κράτος σε Δήμους και Περιφέρειες. Στο ψήφισμα που καταθέσαμε και το οποίο ψηφίσθηκε ομόφωνα, χαρακτηρίζεται επικίνδυνη για την υγεία του λαού του Αμαρουσίου και συνολικά της Ελλάδας, η τροπολογία – προσθήκη στο σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και άλλες Διατάξεις» του υπουργείου Υγείας.

Ήμαστε κάθετα αντίθετη με τέτοια επικίνδυνα μέτρα που πλήττουν άμεσα τα λαϊκά στρώματα, διεκδικούμε πλήρη κρατική χρηματοδότηση, κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη μονάδων υγείας σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Για υγεία πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν, τέτοια που να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση -ανασφάλιστοι και μη- σε υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στο επίπεδο ανάπτυξης της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ανοίξει ο δρόμος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, καλούμε τον λαό του Αμαρουσίου να σηκώσει το ανάστημά του και να αντιπαλέψει συνολικά τα αντιασφαλιστικά – αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. 

Δείτε το ψήφισμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet