«Οι γυναίκες του λεωφορείου 678» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης
Πολιτισμός

«Οι γυναίκες του λεωφορείου 678» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης και ο Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προβάλουν τη βραβευμένη ταινία του Mohamed Diab «Οι γυναίκες του λεωφορείου 678» την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ).

ΑφίσαΤρεις γυναίκες από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις στο Κάιρο ενώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση που βιώνουν καθημερινά.

Ενώ η Φάιζα (Boshra), μια συντηρητική μητέρα δύο παιδιών, προσπαθεί να βρει το δίκιο της, στην άλλη πλευρά της πόλης η Σέμπα (Nelli Karim), πλούσια σχεδιάστρια κοσμημάτων, η ίδια θύμα άγριας επίθεσης ομάδας νέων ανδρών, δίνει διαλέξεις σε γυναίκες για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, προσπαθώντας να τις πείσει να μιλήσουν για το πρόβλημά τους. Παράλληλα, η Νέλλη (Nahed El Sebai), ερασιτέχνης κωμικός, είναι η πρώτη γυναίκα στην Αίγυπτο, που θα κινηθεί δικαστικά για τη βίαιη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε.

Μία από τις γυναίκες θα αποφασίσει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, και όταν οι άντρες επιχειρούν να την παρενοχλήσουν μέσα στο λεωφορείο, αυτή τους τραυματίζει με μαχαίρι στα σεξουαλικά τους όργανα. Αυτή της η ενέργεια την ενώνει με τις άλλες δύο πρωταγωνίστριες, οι οποίες την εξιδανικεύουν, ενώ ο Έσσαμ (Maged El Kedwany), o ανακριτής της αστυνομίας που ερευνά την υπόθεση φτάνει στα ίχνη τους.

Σκηνοθεσία: Mohamed Diab
Παίζον: Boshra, Nelly Karim, Maged El Kedwany, Nahed El Sebaï, Bassem Samra.

Διάρκεια: 100΄.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δημοτικό Θέατρο Πεύκης: Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου, Πεύκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet