Πεζοπορικός χάρτης ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου
Ποιότητα Ζωής

Πεζοπορικός χάρτης ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

Ο πρώτος πεζοπορικός χάρτης της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου είναι γεγονός. Δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και θα ακολουθήσουν ακόμη δύο χάρτες.

Για τη δημιουργία του χάρτη εργάστηκε εθελοντικά επί δύο χρόνια το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Ο πρώτος χάρτης καταγράφει το τμήμα του ρέματος που περικλύεται στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, προτείνοντας πορεία, υποδεικνύοντας εισόδους και εξόδους, επικίνδυνα σημεία, αλλά και σημεία ενδιαφέροντος. Η ρεματιά πλαισιώνεται από τις κοντινές της οδούς, ώστε να μπορεί ο πεζοπόρος να προσανατολίζεται.

Τις στιγμές της ξεκούρασης μπορεί να τις εμπλουτίσει η ανάγνωση των σημειωμάτων ειδικών επιστημόνων για την ιστορία, την πανίδα και τη χλωρίδα της Ρεματιάς που περιλαμβάνονται στον χάρτη.

Ο Σύλλογος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, θα αρχίσει σύντομα να διαθέτει τους χάρτες σε καταστήματα και σχολεία, «δωρεάν και με την ελπίδα να γίνουν οι χρήσιμοι και ευχάριστοι σύντροφοι των φίλων της ρεματιάς ή να παρακινήσουν τους πιο διστακτικούς να τη γνωρίσουν από κοντά».

Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν ένα από τα πρώτα αντίτυπα του χάρτη μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail: [email protected].

Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να παραλάβουν τον χάρτη από τα εξής σημεία (στο Χαλάνδρι):

  • Βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης».
  • Βιβλιοθήκη Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου.
  • Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος».
  • Action Bikes Βασιλειάδης (Λ. Πεντέλης 48).

Δείτε τον χάρτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet