«Πέταξε» και πάλι στα ύψη ο Εμμ. Καραλής του Γ.Σ. Κηφισιάς
Αθλητισμός

«Πέταξε» και πάλι στα ύψη ο Εμμ. Καραλής του Γ.Σ. Κηφισιάς

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο αθλητής Στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε να «πετάξει στα ύψη» και να βελτιώσει στο άλμα επί κοντώ την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στην κατηγορία των παίδων.

Ο 17χρονος πρωταθλητής, ο οποίος μετείχε στο διεθνές μίτινγκ του Γιάμπλονετς στην Τσεχία, βελτίωσε κατά ένα εκατοστό το 5,53 που είχε πετύχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ και αποτελούσε, όχι μόνο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Παίδων.

Τώρα, πέρασε τα 5,54 μ. και έδειξε για μια ακόμη φορά το ταλέντο και τις δυνατότητες που διαθέτει.

Ο Καραλής, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε μίτινγκ στο εξωτερικό, ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,04 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, πέρασε με την πρώτη και τα 5,24 μ. και με την τρίτη τα 5,34 μ.

Στη συνέχεια επέλεξε να αφήσει τα 5,44 μ., προκειμένου να δοκιμάσει και να επιτύχει με την πρώτη προσπάθεια στα 5,54 μ.. Και τα κατάφερε. Μάλιστα, αμέσως μετά έβαλε τον πήχη και στα 5,64 μ., αλλά χωρίς επιτυχία. Έτσι, κατέλαβε την 4η θέση, ενώ 5ος με 5,34 μ. κατετάγη ο Δημήτρης Πατσουκάκης.

Οι καλύτερες φετινές επιδόσεις του Καραλή:

5,54 μ. – Γιάμπλονετς (5/3).
5,53 μ. – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ΣΕΦ (13/2).
5,35 μ. – Ημερίδα, ΣΕΦ (30/1).
5,30 μ. – Προπονητική ημερίδα, Άγιος Κοσμάς (η επίδοση δεν μέτρησε ως ρεκόρ, καθώς η ημερίδα ήταν ανεπίσημη).
5,20 μ. – Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α/Γ, Κωνσταντινούπολη (27/2).

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet