Θετική ανταπόκριση ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση του Κέντρου Κεραμικής
Κοινωνία

Θετική ανταπόκριση ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση του Κέντρου Κεραμικής

Για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιο Πιτσιόρλα ενημέρωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τον πρόεδρο Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου Νίκο Βαλλάτο, σε συνάντηση που είχαν σε συνέχεια των επαφών με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Πατούλης ενημέρωση για τη διεκδίκηση από μέρους του Δήμου να του παραχωρηθεί το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης, ιδιοκτησίας του Ταμείου, ως διατηρητέο πολιτιστικό οίκημα για να γίνει το «Σπίτι των Κεραμιστών». Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε για τη διεκδίκηση του Δήμου, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για μία ακόμα φορά προέβαλε προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, που αφορά στην παραχώρηση του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής με στόχο να συντηρηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη του Αμαρουσίου και την τέχνη της Κεραμικής. Από την πλευρά της η διοίκηση του Ταμείου αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Δήμου και δεσμεύτηκε αφού το εξετάσει περαιτέρω, να απαντήσει στον Δήμο.

«Η παραχώρηση του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης στον Δήμο μας, ενός χώρου σύμβολο για το Μαρούσι, αποτελεί δίκαιο αίτημά μας από το οποίο δεν παραιτούμαστε, αντίθετα, με συνέπεια και με κάθε ευκαιρία, στηρίζουμε τη διεκδίκησή μας αυτή. Μας χαροποιεί η θετική ανταπόκριση του Ταμείου και είμαστε αισιόδοξοι ότι εξίσου θετική θα είναι και η απάντηση του Ταμείου» τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλα, εξέφρασε ο πρόεδρος των Κεραμιστών Ν. Βαλλάτος.

Το κτήριο της Κεραμικής είναι ένας από τους χώρους ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ εντός των διοικητικών ορίων του Αμαρουσίου που διεκδικεί ο Δήμος προκειμένου να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς.

Παρών στη συνάντηση, εκτός από υπηρεσιακούς παράγοντες, ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τον Πολιτισμό Νίκος Πέππας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet