Περιβαλλοντικές παραβάσεις στο Γενικό Ογκολογικό Κηφισιάς εντοπίζει η Περιφέρεια
Περιφέρεια Αττικής

Περιβαλλοντικές παραβάσεις στο Γενικό Ογκολογικό Κηφισιάς εντοπίζει η Περιφέρεια

Καθημερινούς ελέγχους σε εγκαταστάσεις και εταιρείες που λειτουργούν παραρεμάτια στον Κηφισό πραγματοποιεί  η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής καλεί με σχετικό της έγγραϕο το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» να υποβάλει απαντήσεις και σχόλια, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα, έπειτα από αυτοψία που διενεργήθηκε στον Κηφισό ποταμό διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Οι υπεύθυνοι των κλιμακίων της Περιφέρειας που διενήργησαν τον έλεγχο διαπίστωσαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • Ότι από το νοσοκομείο εξέρχονταν αγωγοί μεγάλης διαμέτρου προς εγκαταστάσεις υποδομών εκτός του Νοσοκομείου, σε χωματόδρομο κοντά στα πρανή του Κηφισού.
  • Εμφάνιση μικρού αριθμού νεκρών ψαριών, σε παράπλευρο χωματόδρομο στις όχθες του Κηφισού.
  • Ότι κατά τον χρόνο ελέγχου το Νοσοκομείο λειτουργούσε χωρίς περιβαλλοντική άδεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

«Το εν λόγω νοσοκομείο είναι μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις του ΕΣΥ στον Βόρειο Τομέα. Μάλιστα η Περιφέρεια έχει σε εξέλιξη έργο διάνοιξης του δρόμου από την Εθνική Οδό προς το νοσοκομείο για να διευκολύνει την πρόσβαση, ενώ στις σκέψεις μας είναι και η υλικοτεχνική ενίσχυση σε ιατρικά μηχανήματα απαραίτητα για την καθημερινή μάχη που δίνουν ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

»Όμως η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των ρεμάτων, αποτελεί μείζον ζήτημα που δεν μπορεί να συμψηφιστεί. Οι έλεγχοι παρά την υποστελέχωση των διευθύνσεων της Περιφέρειας θα ενταθούν και τα πρόστιμα θα είναι τα ανώτατα που προβλέπει ο νόμος για όσους ρυπαίνουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet