Συνάντηση Δ. Στεργίου – Γ. Καραμέρου για τα υπό χρηματοδότηση έργα στον Δήμο
Κοινωνία

Συνάντηση Δ. Στεργίου – Γ. Καραμέρου για τα υπό χρηματοδότηση έργα στον Δήμο

Σύσκεψη μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου και του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη.

Θέμα της σύσκεψης ήταν η εξέταση της εξέλιξης των υπό χρηματοδότηση έργων από την Περιφέρεια Αττικής για τον Δήμο Πεντέλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αρμόδιος θεματικός αντιδήμαρχος του Δήμου Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Αναστάσιος Χριστίδης, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Χρυσικός και η αρμόδια για τα θέματα υπάλληλος Μ. Καλαμάρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου συζητήθηκαν:

Η δημιουργία του «πράσινου σημείου» του Δήμου Πεντέλης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ελήφθησαν για το θέμα οι παρακάτω αποφάσεις:

  • Προώθηση και αγορά από τον Δήμο Πεντέλης έκτασης για την εγκατάσταση του «πράσινου σημείου».
  • Δέσμευση της Περιφέρειας για την οικονομική στήριξη της δημιουργίας του «πράσινου σημείου», σύμφωνα με το σχετικό Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων που έχει υποβληθεί.
  • Όσον αφορά το θέμα που τέθηκε από τον Δήμο Πεντέλης, για την προμήθεια κλαδοτεμαχιστή δόθηκε στον Δήμο η κατεύθυνση να προωθηθεί η ένταξη της προμήθειας στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ.

Μεταφορά των πυλώνων υψηλής τάσεων εκτός Οικιστικού Ιστού της Δ.Κ. Νέας Πεντέλης

Για το θέμα αυτό ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμο Πεντέλης ότι η Περιφέρεια αναμένει την τελική εισήγηση του ΑΔΜΗΕ για τη μελέτη μετακίνησης των πυλώνων. Ο Δήμος Πεντέλης έθεσε το θέμα ότι απαιτείται ή η Περιφέρεια να στηρίξει το έργο με 1.500.000,00 ευρώ ή ο ΑΔΜΗΕ να ελαττώσει τις απαιτήσεις του κόστους του.

Διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Νέας Πεντέλης

Ζητήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη ο Δήμος Πεντέλης να τεκμηριώσει άμεσα το ιδιοκτησιακό και τη νομιμότητα του έργου πράγμα το οποίο ήδη ο Δήμος έχει στηρίξει με έγγραφο του και να επανυποβάλει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι οι μελέτες του έργου για το γήπεδο και τον αγωγό απορροής ομβρίων είναι στην τελική τους ευθεία και το έργο θα προωθηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για απόφαση.

Ενημερωτικά συζητήθηκαν και τα ακόλουθα θέματα, για τα οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Αποκατάσταση πρανών και οδοστρώματος της γέφυρας Βαλανάρη

Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί άμεσα.

Αντιπλημμυρικά έργα Δήμου Πεντέλης (γεφυράκια)

Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα και προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και θα Δημοπρατηθεί από τον Δήμο Πεντέλης.

Αποχέτευση σχολικού συγκροτήματος στο Ο.Τ. 122 στην Καλλιθέα Πεντέλης

Ο Δήμος ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για το έργο ότι η υλοποίηση του προωθείται από την ΕΥΔΑΠ. Επιπλέον ο δήμαρχος ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη την ένταξη της μελέτης αποχέτευσης για την περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης, σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη στελέχωση και τον εξοπλισμό του σχολικού συγκροτήματος στο Ο.Τ. 122 στην Καλλιθέα Πεντέλης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η σύσκεψη διεξήχθη σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας με κύριο γνώμονα την προώθηση υλοποίησης των μεγάλων επεμβάσεων από την Περιφέρεια Αττικής εντός των ορίων του Δήμου Πεντέλης για το καλό του τόπου και των κατοίκων. Οι, αντιπεριφερειάρχης κος Γιώργος Καραμέρος και δήμαρχος Πεντέλης, κος Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά την άριστη συνεργασία των ιδίων και των επιτελών τους στο κοινό αυτοδιοικητικό σκοπό».

Δείτε την ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet