Οι… λιγοστές φακές και τα «παιχνίδια» με τις Κοινωνικές Δομές
Κοινωνία

Οι… λιγοστές φακές και τα «παιχνίδια» με τις Κοινωνικές Δομές

Όταν ακόμη και οι προσπάθειες αντιμετώπισης της εσωτερικής ανθρωπιστικής κρίσης γίνονται κι αυτές αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ διοικήσεων και μειοψηφιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε ελάχιστη αισιοδοξία μπορεί να υπάρχει για το μέλλον και των τοπικών κοινωνιών.

Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής έγιναν μάρτυρες της συνέχειας της θλιβερής ιστορίας με το μειωμένο μερίδιο φαγητού που απεστάλη σε ωφελούμενη του Κοινωνικού Μαγειρείου της πόλης (Γ. Σταθόπουλος: Απαντώ με ειλικρινή θλίψη σε μία ευτελή επίθεση).

Απουσία του τέως δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, που ξεκίνησε την όλη υπόθεση, με ανακοίνωσή του προς τον Τύπο, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος έκανε λόγο για «θλιβερή επίθεση στο πρόσωπό του», που επιχειρεί να εντάξει και το θέμα της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών στο «παιχνίδι της αντιπαράθεσης», με αφορμή και την αποχή από τα καθήκοντά τους των εργαζομένων σε αυτές, που μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Όμως, ίσως έχει περισσότερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επί του θέματος της υπεύθυνης εθελόντριας, η οποία μάλιστα είχε ορισθεί στη θέση της από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Όχι ακραίες αντιπαραθέσεις με τις Κοινωνικές Δομές»

Η κα Ντ. Μανωλοπούλου έκανε λόγο για «δυσάρεστη ανακοίνωση» από πλευράς του κ. Β. Ζορμπά, «το κοινωνικό όραμα» του οποίου, όπως είπε, υπηρέτησε το προηγούμενο διάστημα. Εν συνεχεία παραδέχθηκε ότι η απόφαση των εργαζομένων αιφνιδίασε τη Δομή, η οποία αποφάσισε άμεσα να απευθυνθεί στους Παιδικούς Σταθμούς προκειμένου να εξευρεθούν κάποιες μερίδες φαγητού, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι άμεσες ανάγκες διατροφής περίπου 20 ωφελούμενων που είχαν άμεση ανάγκη. Όπως, επίσης, παραδέχθηκε, το φαγητό μπορεί να ήταν λίγο, αλλά ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει δεδομένων των συνθηκών και σίγουρα, όπως πρόσθεσε, αυτός δεν ήταν λόγος για «ακραίες θέσεις κι αντιπαραθέσεις για τις Κοινωνικές Δομές».

«Και στο παρελθόν», συνέχισε η κα Ντ. Μανωλοπούλου, «έχει συμβεί να διατυπωθούν παράπονα κάποιων ωφελουμένων για το φαγητό, τα οποία εξετάζουμε σοβαρά και προσπαθούμε να διορθώσουμε». Αναφέρθηκε δε και σε συγκεκριμένη περίπτωση, επί διοικήσεως του κ. Β. Ζορμπά, όπου ο τέως δήμαρχος είχε επιπλήξει ωφελούμενο που είχε διαμαρτυρηθεί για την ποιότητα του φαγητού, λέγοντάς του ότι «πρέπει να κάνει το σταυρό του που υπάρχουν Κοινωνικές Δομές για να ανακουφίζουν τους αδύναμους συμπολίτες μας». 

Η εθελοντής ολοκλήρωσε την παρέμβασή της διαβεβαιώνοντας ότι έχει την αμέριστη στήριξη και συνεργασία τόσο του δημάρχου, όσο και του προέδρου του Σώματος, Γεράσιμου Βλάχου, στις δράσεις που συντονίζει, για τις οποίες ενημέρωσε –«για όσους ειλικρινώς ενδιαφέρονται να ξέρουν», όπως είπε με νόημα- ότι πηγαίνουν καλά και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

«Φαρμακερή ατάκα» Ανδρέα Γκιζιώτη

Μέσα σε όλα αυτά, η «φαρμακερή» ατάκα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέα Γκιζιώτη, ότι «η νυν και η τέως δημοτική Αρχή μαλώνουν για το ποια έχει τις καλύτερες Κοινωνικές Δομές για να ταΐσουν τον κόσμο τον οποίο φτωχοποίησαν οι κυβερνήσεις που στηρίζουν» μάλλον πέρασε στα… ψιλά, σχολιαζόμενη ακροθιγώς από τη διοίκηση.

Αν και αυτή τη στιγμή, εκείνο που προηγείται δεν είναι να μετρήσουμε ποιος, πώς και πόσο συντέλεσε στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε, αλλά το πώς θα συντονιστούν καλύτερα οι Κοινωνικές Δομές κάθε Δήμου, προκειμένου να ανακουφίσουν τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα συμπολιτών μας. Και σε αυτό το επίπεδο, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα τα καλύτερα δείγματα…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet