Ενότητα: Πετύχαμε αναβολή απόφασης επέκτασης του Golden Hall
Ποιότητα Ζωής

Ενότητα: Πετύχαμε αναβολή απόφασης επέκτασης του Golden Hall

Στην αναβολή λήψης απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την επέκταση του Golden Hall συνέβαλε παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Λευτέρη Μαγιάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης.

Η παράταξη «ρίχνει τα βέλη της» προς τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία, όπως αναφέρει, ήταν ενημερωμένη για τη σχετική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά «δεν θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αναβολή λήψης απόφασης για την επέκταση του Golden Hall από το Περιφερειακό Συμβούλιο πέτυχε με παρέμβασή της η παράταξή μας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στις 17-3-2016, τέθηκε προς ψήφιση η γνωμοδότηση σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επέκταση των δραστηριοτήτων της LAMDA (συμφερόντων Λάτση) εντός του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) κατά 22.000 τ.μ. Το σύνολο του κτηρίου, επιφάνειας περίπου 95.000 τ.μ., έχει παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στη LAMDA. Ήδη στο κτήριο και σε επιφάνεια 73.000 τ.μ. λειτουργεί το GOLDEN HALL. Στην επέκταση περιλαμβάνεται, πλην άλλων, η κατασκευή ενυδρείου, μουσείου, και εμπορικών καταστημάτων ψυχαγωγίας και εστίασης.

Στη συνεδρίαση αυτή, η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ παρενέβη με τοποθέτηση του επικεφαλής της Λευτέρη Μαγιάκη.

Με μία συνοπτική (λόγω χρόνου) ομιλία έκανε αναφορά στο γνωστό σε όλους τους Μαρουσιώτες «αμαρτωλό» ιστορικό του ακινήτου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνέπειες της επέκτασης του GOLDEN HALL, επικεντρωνόμενος κυρίως στον κυκλοφοριακό φόρτο και στην έλλειψη σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης, στον κορεσμό της περιοχής από αντίστοιχες χρήσεις (MALL, GOLDEN HALL, HELEXPO κ.λπ.) και τις δυσμενείς επιπτώσεις του στην τοπική αγορά. Εξέφρασε δε την αντίθεσή του στην κατάργηση του δημοτικού φόρου ύψους 2% επί του τζίρου των καταστημάτων, χαρακτηρίζοντάς τη «μεταφορά πλούτου» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε την ανάγκη της κοινωνίας του Αμαρουσίου για πολιτιστικές χρήσεις, και ζήτησε να μην υπερψηφιστεί η μελέτη αυτή.

Τελικά και παρά την αρχική θετική εισήγηση της διοίκησης της Περιφέρειας για έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επέκταση του GOLDEN HALL, αποφασίστηκε η αναβολή λήψης απόφασης επί του θέματος, αφού προηγουμένως ζητηθεί η διατύπωση γνώμης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου.

Σημειωτέον ότι η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ήταν ενημερωμένη για τη σχετική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και δεν θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει.

Παρούσες στη συνεδρίαση ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αικατερίνη Ψάλτη και Μαίρη Διακολιού, καθώς και εκ μέρους του Συλλόγου Πολυδρόσου Παναγιώτης Πάντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet