Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών
Κοινωνία

Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών

Την Πέμπτη 10 Απριλίου το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου κάλεσε τους υποψήφιους δημάρχους Αμαρουσίου στον χώρο του Σωματείου για να διατυπώσουν τις θέσεις τους σε τέσσερα καίρια ζητήματα που συγκεντρώνουν τις αγωνίες των εργαζομένων: το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, τις απολύσεις του προσωπικού και τις διαδικασίες αξιολόγησης, την οργάνωση δομών και υπηρεσιών του Δήμου μαζί με το θέμα της κακοδιαχείρισης, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας σε ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ και τέλος, τη μνημονιακή πολιτική.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι Λευτέρη Μαγιάκη, όπως καταγράφηκε στο σχετικό δελτίο Τύπου:

Ο Λευτέρης Μαγιάκης θύμισε ότι είχε εξαρχής αντιταχθεί δυναμικά στην εφαρμογή των μνημονίων στον Δήμο Αμαρουσίου και επεσήμανε την ιστορική σημασία των προσεχών εκλογών.

Ειδικότερα, οι ιδιωτικοποιήσεις για τον συνδυασμό μας είναι κατεξοχήν ιδεολογικό ζήτημα και η θέση μας για αυτές συνιστά τη βασική μας διαφορά με τον νεοφιλελευθερισμό. Η παγκόσμια εμπειρία έδειξε ότι όπου τα δημόσια αγαθά ιδιωτικοποιούνται, ακριβαίνουν και υποβαθμίζονται.

Οι υπηρεσίες κοινωνικές φροντίδας και η καθαριότητα πρέπει να παραμείνουν δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να διατηρήσουν και τον κοινωνικό τους χαρακτήρα. Δεν θέλουμε να ξεπουλιέται η περιουσία του Δήμου ούτε παραβλέπουμε τις υποτονικές διαμαρτυρίες του απερχόμενου δημάρχου στις εκποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο θέμα της αξιολόγησης δεν θα μπορούσαμε να τη δεχτούμε σαν πρακτική που απλώς επιδιώκει να οργανώσει τις επικείμενες απολύσεις. Μια πραγματική αξιολόγηση θα επιζητούσε τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και σαν τέτοια είναι αυτονόητη για κάθε οργανισμό που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Ο Λευτέρης Μαγιάκης επισήμανε τη δέσμευση του απερχόμενου δημάρχου στο Σχέδιο Οικονομικής Υποστήριξης που υπέβαλε στο υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου, για 273 αποχωρήσεις εργαζομένων μέχρι το 2017, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος θα λειτουργεί με 350 υπαλλήλους. Τι άλλο χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε πως έχει ήδη αποφασιστεί η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών;

Η βασικότερη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει στην οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου είναι η απαλλαγή της διοίκησης από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των πολιτικών προϊσταμένων που θέλουν τις δημόσιες υπηρεσίες προσωπικό τους φέουδο για πελατειακές εξυπηρετήσεις.

Διοίκηση από υπηρεσιακούς υπαλλήλους με βάση τη νομοθεσία, διαφάνεια, επιστημονικό προσωπικό και επενδύσεις σε υποδομές και εξοπλισμό είναι οι άξονες της δικής μας πολιτικής.

Μακριά από μας οι ΚΟΙΝΣΕΠ, με χρυσές αμοιβές στους παρατρεχάμενους του δημάρχου και μισθούς πείνας στους εργαζόμενους. Αντί να διαθέτουμε τα ανταποδοτικά τέλη για τις σπατάλες του παρελθόντος πρέπει να χρησιμοποιούνται για επενδύσεις.

Τα πρέπει δείχνουν το δρόμο του πώς.

Στις προσεχείς εκλογές όλοι μαζί, αιρετοί, πολίτες και εργαζόμενοι ανατρέπουμε κατεστημένα δεκαετιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet