Γυναίκα – Επιχειρηματικότητα και νησιώτικη γαστρονομία
Επιχειρήσεις – Αγορά

Γυναίκα – Επιχειρηματικότητα και νησιώτικη γαστρονομία

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εσπερίδα στο “Στέκι του Ανδρέα” στο Χαλάνδρι διοργάνωσαν το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, το Eurochambres Women΄s Network, η “Ελληνική Εστία” Χαλανδρίου, η Ανεξάρτητη Γυναικεία Παρέμβαση Χαλανδρίου και ο Σύλλογος Κυκλαδιτών και φίλων Πεντέλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, με πρωτοβουλία της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Λοτσάρη. “Η επιτυχία της βραδιάς αποτελεί την απόδειξη ότι η συλλογικότητα και η καλή συνεργασία είναι το μυστικό της επιτυχίας σε κάθε δράση”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η κα Μ. Λοτσάρη άνοιξε την εσπερίδα, καλωσορίζοντας τις συμμετέχουσες και έδωσε τον λόγο στην πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Σοφία Οικονομάκου, η οποία ενημέρωσε τις παριστάμενες γύρω από θέματα επιχειρηματικότητας. Η κα Οικονομάκου αναφέρθηκε στις πρόσφατες δράσεις του Δικτύου και πιο συγκεκριμένα στα προγράμματα Erasmus, που έχουν μεγάλη επιτυχία και απήχηση μεταξύ των νέων επιχειρηματιών, αλλά και όσων θέλουν να μετεκπαιδευτούν σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, με στόχο μια μέρα να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ενημέρωσε, επίσης, τις παριστάμενες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχειρηματικότητα της γυναίκας στην Ελλάδα και την Ευρώπη σήμερα και έκλεισε την ομιλία της με προτάσεις για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, εστιάζοντας στη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών, που μπορεί να δημιουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και Συνεργατικών Δικτύων και Συμπράξεων, που φαίνεται ότι είναι η μόνη λύση στη κρίση που διέρχεται η πατρίδα και η επιχειρηματικότητα της γυναίκας σήμερα.

Γυναίκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων παραβρέθηκαν στην ξεχωριστή βραδιά, που συνεχίστηκε με την παρουσίαση του βιβλίου “Μαγειρεύοντας με τον γέροντα Ευδόκιμο”, από τη δημοσιογράφο γεύσεων και συγγραφέα Μυρσίνη Λαμπράκη. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του γέροντα Ευδόκιμου, από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, ο οποίος μίλησε για το Μοναστήρι και το νησί της Άνδρου και μαγείρεψε τη φημισμένη μακαρονάδα του για τις κυρίες της βραδιάς.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των φορέων και η εσπερίδα έκλεισε με δείπνο, υπό τους ήχους ζωντανής νησιώτικης μουσικής.

Επιχειρήσεις και φορείς πρόσφεραν στους συμμετέχοντες εκπτώσεις και κεράσματα.

Φωτό: nafpliotisgeorge

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet