Με επισημότητα γιόρτασε ο Δήμος Κηφισιάς την 25η Μαρτίου παρά τη βροχή
Κοινωνία

Με επισημότητα γιόρτασε ο Δήμος Κηφισιάς την 25η Μαρτίου παρά τη βροχή

Με επισημότητα και λαμπρότητα ο Δήμος Κηφισιάς γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές του 1821 και της θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα ΕρυθραίαΟ εορτασμός ξεκίνησε με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία στην οποία παρέστησαν οι Αρχές του Δήμου, μαθητές των σχολείων με τους δασκάλους και τους καθηγητές και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων.

Η ανοιξιάτικη βροχή δεν πτόησε τους μαθητές να συμμετέχουν στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου και τον κόσμο να κατακλύσει τη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ερυθραία προκειμένου να θαυμάσει και να χειροκροτήσει τα νιάτα του Δήμου Κηφισιάς.

Μετά το πέρας της παρέλασης χορευτικές ομάδες των Δημοτικών Σχολείων χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στη Βίλα Κώστα (ΚΕΜΜΕ) Νέας Ερυθραίας.

Τη σημασία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου επισήμανε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «195 χρόνια μετά τον Ξεσηκωμό του Γένους τιμούμε, μαθαίνουμε, αφυπνιζόμαστε από τους ηρωικούς προγόνους μας που πότισαν με αίμα και θυσίες το δέντρο της λευτεριάς» και πρόσθεσε ότι «Η ιστορία, μας διδάσκει τα διδάγματά της. Αυτά είναι πολύτιμοι εθνικοί θησαυροί. Σε αυτά τα διδάγματα να θεμελιώσουμε το μέλλον. Ξέρουμε καλά ποιοι είμαστε και από πού ερχόμαστε. Γεννηθήκαμε σε ένα “πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο” – όπως τα γράφει ο Γιώργος Σεφέρης – “που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα και το φως του ήλιου”. Να πάρουμε μέσα στην καρδιά μας κάτι από τη δύναμη των αγωνιστών του ΄21 και την ευλογία της εορτάζουσας στη Νέα Ερυθραία μας Παναγιάς».

Στην παρέλαση συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό το μαέστρο και συνθέτη Φίλιππο Χίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet