Κατάθεση στεφάνου για την 25η Μαρτίου από τον ΣΠΑΠ, στη Ν. Πεντέλη
Αυτοδιοίκηση

Κατάθεση στεφάνου για την 25η Μαρτίου από τον ΣΠΑΠ, στη Ν. Πεντέλη

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)  συμμετείχε στον εορτασμό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης.

Στεφάνι κατέθεσαν εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, οι εθελοντές Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης, και Πολύβιος Γεωργάκης.

Το μήνυμα του προέδρου του ΣΠΑΠ και γενικού γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας:

«Σήμερα τιμούμε το πιο ιστορικό γεγονός της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Θυμόμαστε, τιμούμε και εορτάζουμε τη μεγάλη προσπάθεια εκείνων που αγωνίσθηκαν για να ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα ελεύθερη. Τιμούμε σήμερα, εκείνους που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

»Παράλληλα γιορτάζουμε μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που αποτελεί το χαρμόσυνο μήνυμα για την Έλευση του Θεανθρώπου.

»Ο αγώνας των αδούλωτων επαναστατών, η αδούλωτη ψυχή του Έλληνα, που με αυτοθυσία και πίστη μάχεται για τη λευτεριά πρέπει να είναι το μήνυμα για τη σημερινή πατρίδα που συνεχίζει να δοκιμάζεται και που εξακολουθεί να παλεύει ανάμεσα σε πλείστες τόσες χώρες του πλανήτη, αλλά κυρίως της Ευρώπης, για να βρει τη θέση που της πρέπει, ώστε να ανταπεξέλθει σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

»Η ιστορία και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου μας δείχνουν τον δρόμο, που δεν είναι άλλος από τη φιλοπατρία, την ανάγκη για ελευθερία, αυτοδιάθεση και σωστή Δημοκρατία. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δικαίωση εκείνου του αγώνα, εκείνων των προγόνων, που δε φοβήθηκαν κανένα ζυγό, καμιάς μορφής.

»Χρόνια Πολλά σε όλους, Χρόνια Πολλά στην πατρίδα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet