Μέλος της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» ο Δήμος Κηφισιάς
Πολιτισμός

Μέλος της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» ο Δήμος Κηφισιάς

Μέλος της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» είναι ο Δήμος Κηφισιάς μετά την επίσημη υπογραφή του αντίστοιχου πρωτοκόλλου από τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Χρήστο Καλό.

Μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Μαραθώνος Ηλία Ψηνάκη το πρωτόκολλο δημιουργίας «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» παρουσιάστηκε επισήμως στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Μουσείου της Ακρόπολης τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016. Στην εκδήλωση εκτός από τους πολλούς εκπροσώπους της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρέσβης της Κίνας Xiaoli Zou, η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, εκπρόσωποι υπουργείων, πολιτιστικοί φορείς κ.ά.

Βασική επιδίωξη της «Αμφικτιονίας» είναι η προώθηση και βέλτιστη οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Χρήστος Καλός συμμετείχε και στο συνέδριο με τίτλο «Καθαρές Μεταφορές στις Πόλεις» στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Παπάγου-Χολαργού που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων Β-ΒΑ Τομέα Αττικής (ΣΒΑΠ) την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet