“Το πλεόνασμα… ανυπαρξίας πέρασε από τον Γ. Σγουρό στη Ρ. Δούρου”
Περιφέρεια Αττικής

“Το πλεόνασμα… ανυπαρξίας πέρασε από τον Γ. Σγουρό στη Ρ. Δούρου”

Με έντονα ειρωνικό ύφος, η περιφερειακή κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή κατακευραυνώνει τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για τους “πανηγυρισμούς” της αναφορικά με την εμφάνιση πλεονασμάτων, όπως αυτά καταγράφονται στον απολογισμό του δ΄ τριμήνου της χρήσης του 201.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Ήρθε και ο απολογισμός του δ΄ τριμήνου του 2015. Αντιγράφουμε από την εισήγηση:

«Οι δαπάνες μας κατά το τρίμηνο αυτό διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα και είχαν ως αποτέλεσμα το θετικό υπόλοιπο χρήσεως 18.430.988,90 ευρώ».

Ακούς άνεργε; Ακούς χαμηλοσυνταξιούχε; Ακούς εσύ που δεν έχεις πάρκο να πας το παιδί σου; Ακούς εσύ που δίνεις από το υστέρημά σου για τους πρόσφυγες; Η Περιφέρεια Αττικής κατάφερε να μην έχει δαπάνες το 2015, και πανηγυρίζει για αυτό!

Αντιγράφουμε από τον οικονομικό απολογισμό του 2015:

«Κατά το οικονομικό έτος 2015, το σύνολο των πάσης φύσεως εισπράξεων, συμπεριλαμβανομένου και του υπολοίπου χρήσεως 2014, ανήλθε στο ποσό των 469.389.225,03 ευρώ, το δε σύνολο των εξόδων διαμορφώθηκε στο ποσό των 92.268.564,88 ευρώ».

Για τις ανάγκες 5 εκατομμυρίων κατοίκων, η Περιφέρεια Αττικής δαπάνησε από τα χρήματά της 92 εκατομμύρια όλο το 2015, δηλαδή 18,5 ευρώ ανά κάτοικο για 12 μήνες. Για δρόμους, αποχετεύσεις, πάρκα, πράσινο, σχολικά κτήρια, μεταφορά μαθητών, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, για συσσίτια, για αθλητισμό και πολιτισμό και πολλά άλλα, που περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Όμως, ο «κουμπαράς» της Περιφέρειας Αττικής παραμένει εύρωστος -να ένας λόγος να πανηγυρίζει κανείς! Σε μια χώρα που οι πολίτες της χρεοκοπούν, η διοίκηση της Περιφέρειας μπορεί να πανηγυρίζει ότι «το ταμειακό υπόλοιπο του οικονομικού έτους 2015 διαμορφώνεται στο ύψος των 374.120.660,15 ευρώ» (31/12/2015).

Δεν πειράζει, καλό είναι να μας περισσεύουν μερικά εκατομμύρια, ώστε όταν έρθει η ώρα να δώσει η Περιφέρεια τα 7 εκατ. στον Αλαφούζο και τα 20 εκατ. στον Μελισσανίδη, μην είναι τα ταμεία άδεια γιατί θα χουν δοθεί τα λεφτά σε τίποτα άστεγους, φτωχούς ή πρόσφυγες. Να μην έχουν δοθεί τα λεφτά σε τίποτα άχρηστα φυτά στο Πεδίο του Άρεως, το Αττικό Άλσος ή το Γουδή και πάει πίσω η «ανάπτυξη» που θα φέρουν οι ιδιωτικοποιήσεις και τα τσιμέντα στα Αστέρια Γλυφάδας, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τον ΟΛΠ, τον Ιππόδρομο, το Golden Hall στο Μαρούσι.

Μην ξοδευτεί κάνα φράγκο για κοινωνική πολιτική, γιατί πρέπει να αβγαταίνει ο λογαριασμός των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος, και να μπορεί ο Τσακαλώτος να δίνει τις δόσεις στο «καλό» ΔΝΤ -της Λαγκάρντ, όχι αυτό του Τόμσεν, που είναι «κακό» ε; Ολόκληρη η χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (τα χρήματα που δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός για δημόσια έργα δηλαδή) στην Αττική το 2015 έφτασε το… ιλιγγιώδες ποσό των 593.958 ευρώ! Αλλά ποιος να πιέσει την κυβέρνηση να δώσει κάνα φράγκο παραπάνω στους ΟΤΑ και στα δημόσια έργα; Αφού στην Περιφέρεια Αττικής μας περισσεύουνε κιόλας τα χρήματα και τα βάζουμε στο μούσκιο να μη μουχλιάσουν.

Περιττεύει βέβαια να (ξανα)θυμίσουμε τις «περιπέτειες» των κονδυλίων για κοινωνική πολιτική, για «ρεύμα για όλους», για σίτιση αστέγων και άλλα παρόμοια κονδύλια που διαφημίστηκαν για το 2015, αλλά δεν δόθηκαν ποτέ. Το συμπέρασμα είναι απλό: Το «πλεόνασμα ανυπαρξίας» του Γ. Σγουρού έχει μετατραπεί σε πλεόνασμα ανυπαρξίας και αναλγησίας της Ρ. Δούρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet