Σκέψεις Δ. Κωνστάντου με αφορμή ημερίδα για το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων
Ποιότητα Ζωής

Σκέψεις Δ. Κωνστάντου με αφορμή ημερίδα για το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

Τις σκέψεις του με αφορμή την ημερίδα για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης παραθέτει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος.

Ακολουθεί το κείμενο:

1. Με σχεδόν καθολική ταύτιση απόψεων, δημοτικές παρατάξεις, ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, το Τοπικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης, αθλητικά σωματεία και φορείς, έχουν δημιουργήσει μια σαρωτική πλειοψηφία για την αποπεράτωση του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου στη Λυκόβρυση χωρίς να συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με οποιοδήποτε άλλο έργο ή πρόγραμμα.

2. Η Περιφέρεια Αττικής και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης αντιλαμβανόμενοι την καθολική άρνηση της τοπικής κοινωνίας να δεχθεί τον αρχικό σχεδιασμό κατασκευής πράσινου σημείου στη θέση που βρίσκεται το ημιτελές κλειστό, προκρίνουν τώρα τη συστέγαση του κλειστού με ένα πράσινο σημείο στο συγκεκριμένο οικόπεδο, πρόταση που έχει τον ίδιο βαθμό αυθαιρεσίας και περιφρόνησης της θέλησης της τοπικής κοινωνίας.

3. Τόσο η διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων στον Δήμο μας όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΝ έχουν προκρίνει ή ταχθεί υπέρ της δημιουργίας πράσινου σημείου σε συγκεκριμένο χώρο. Επιπρόσθετα στο συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης ΔΕΝ έχει το δικαίωμα υπογραφής δεσμευτικών συμφωνιών. Η όποια απόφαση θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

4. Η επιλογή διενέργειας της ημερίδας σε εργάσιμες ώρες σαφώς και περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τη δυνατότητα ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Ωστόσο ελπίζουμε να διασαφηνιστούν από την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης οι προθέσεις τους, ώστε να τεθεί οριστικό τέρμα στην ασάφεια που έντεχνα έχει καλλιεργηθεί με ευθύνη τους.

5. Η επικοινωνιακή τακτική και οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις της Περιφέρειας Αττικής και του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης σχετικά με το πράσινο σημείο, έχουν θέσει σε μέγιστο κίνδυνο συνολικά το πρόγραμμα Τοπικής Διαχείρισης Απορριμμάτων που ας σημειωθεί έχει τύχει θετικής εκτίμησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των θεσμικών φορέων. Φέρουν ακέραια την ευθύνη δυσφήμισης ενός προγράμματος που προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά, ενεργειακά και οικονομικά οφέλη, θέτοντας τους συμπολίτες μας δίκαια απέναντί του, χωρίς τη συνεργασία και συμβολή των οποίων θα καταστεί κενό γράμμα.

6. Είναι σαφές για εμάς ότι το Κλειστό Γυμναστήριο της Λυκόβρυσης οφείλει να αποπερατωθεί και να αποτελεί τη μοναδική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Στα οικόπεδα της ΑΓΕΤ εφόσον περιέλθουν τελικά στον Δήμο είναι επιβεβλημένο να δημιουργηθούν πρόσθετες αθλητικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του ενιαίου Δήμου.

7. Ο ποσοτικός προσδιορισμός και η χωροθέτηση όλων των αναγκαίων λειτουργικών παραμέτρων για την υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων στον Δήμο μας, οφείλει να βρίσκεται σε ταύτιση με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε υπερτοπικό χαρακτηριστικό.

Δημήτρης Κωνστάντος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Λυκόβρυση Πεύκη.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet