Απ. Κοιμήσης: Θαύμα! Οι άνεργοι “εξαφανίστηκαν” για την κυβέρνηση
Αυτοδιοίκηση

Απ. Κοιμήσης: Θαύμα! Οι άνεργοι “εξαφανίστηκαν” για την κυβέρνηση

Με έντονο σκωπτικό ύφος, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Απόστολος Κοιμήσης, σχολιάζει -εκ μέρους της παράταξης Αυτοδιοικητικό Κίνημα, την απόφαση του υπουργού Εργασίας να συμπεριλάβει μόλις 51 από τους 274 Δήμους της χώρας στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Μιλώντας για “θαύμα” και για “εξαφάνιση ανέργων”, ο κ. Απ. Κοιμήσης παροτρύνει τους συναδέλφους του, οι Δήμοι των οποίων δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι “η κυβέρνηση κάνει σοβαρή πολιτική”…

Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του κ. Απ. Κοιμήση:

Θαύμα! Από τους 274 Δήμους της χώρας οι άνεργοι “εξαφανίστηκαν” γι΄ αυτό η κυβέρνηση το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα το εφαρμόσει μόνο σε 51 Δήμους που, δυστυχώς… τολμούν κι εμφανίζουν ακόμη ανέργους. 

Και όμως ήταν τόσο απλό. Με μια υπουργική απόφαση του Εργασίας, οι άνεργοι στην Ελλάδα περιορίστηκαν μόνο σε 51 Δήμους. Επιτέλους, η κυβέρνηση κάνει σοβαρή πολιτική. Η ανεργία “εξαφανίζεται”!!!

Οι εκατοντάδες χιλιάδες που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας στους 274 Δήμους που δεν θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ίσως θα πρέπει όχι απλώς να σταματήσουν να το παίρνουν, αλλά να το επιστρέψουν αναδρομικά, για να αυξηθούν κι άλλο τα μεγάλα κρατικά πλεονάσματα. Οι κοινωνικοπρονοιακές πολιτικές, τα κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία, πρέπει άμεσα να κλείσουν, τα συσίτια να διακοπούν, γιατί όχι μόνο δεν χρειάζονται, αλλά δυσφημούν τη χώρα και υπάρχουν μόνο για στείρο αντικυβερνητισμό.

Πρώτη η πρωτεύουσα πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα, αφού η κυβέρνηση δεν τη συγκαταλέγει στους Δήμους με ανεργία και να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι Δήμοι. Όσοι δήμαρχοι διαμαρτύρονται, ότι δήθεν θα έχουν πρόβλημα κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών της καθημερινότητας, καλό είναι να σκέπτονται στοιχειωδώς και να μην παραλογίζονται, αφού κανείς δεν θα εκδήλωνε ενδιαφέρον συμμετοχής σε κοινωφελή εργασία όταν δεν υπάρχει ανεργία. Γι΄ αυτό ας προσλάβουν ανέργους από Αμερική και βόρεια Ευρώπη για να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να ενισχύσουμε αυτούς τους φουκαράδες και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε και τη διεθνή μας εικόνα.

Αυτή η καλή πρακτική συνάδελφοι δεν θα μας αφήσει αδιάφορους, γιατί είναι πολύ σοβαρή. Όσο και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet