Άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση η εκκένωση της Ειδομένης
Κοινωνία

Άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση η εκκένωση της Ειδομένης

Για την κυβέρνηση παραμένει ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η εκκένωση της Ειδομένης, επανέλαβε η Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας τους πρόσφυγες να μην ακούν φήμες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα.

Κατηγόρησε επίσης την ΠΓΔΜ για τα επεισόδια, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης σχετικά με «τη δράση ατόμων».

Η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης των αιτήσεων θα είναι έτοιμα μετά από περίπου 15 ημέρες, οπότε και θα ξεκινήσει το επόμενο στάδιο εφαρμογής της συμφωνίας.

«Η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι επεισόδια σαν αυτά που έγιναν προχθές από τις δυνάμεις τάξης της ΠΓΔΜ, εναντίον απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και μικρά παιδιά, ενέχουν σοβαρούς κινδύνους» συνέχισε, για να καταλήξει:

«Επισημαίνουμε ότι το πρόβλημα της Ειδομένης και του Πειραιά θα αντιμετωπιστεί με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο εφ΄ όσον ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες από τα κέντρα φιλοξενίας».

Η ίδια αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου, το Σάββατο 16 Απριλίου, στη Λέσβο μαζί με τον οικουμενικό πατριάρχη, τον αρχιεπίσκοπο και τον πρωθυπουργό.

«Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία και ενισχύει σημαντικά τη χώρα και τον λαό μας στον αγώνα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που δίνει για τη στήριξη των προσφύγων», τόνισε η κα Γεροβασίλη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet