Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 2016
Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου 2016

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, που διεξήχθη από τις 2 έως τις 10 Απριλίου 2016, και οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού & «Αετοπούλειου» Πολιτιστικού Κέντρου στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου.

Η ανταπόκριση των παιδιών, των γονιών, η συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια του Δήμου Χαλανδρίου για την ανάδειξη των σχολικών χώρων σε εστίες πολιτισμού της πόλης, ξεπέρασε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κάθε προσδοκία. Οι παραστάσεις (όλες με ελεύθερη είσοδο), που έγιναν σε κατάμεστες αίθουσες, συγκίνησαν και διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους και τους έφεραν σε επαφή με μια αρχαία τέχνη που, δυστυχώς, συχνά αντιμετωπίζεται υποτιμητικά. Οι νέοι, ως επί το πλείστον, καλλιτέχνες, συζήτησαν μετά τις παραστάσεις με τους θεατές και αρκετοί τους ξενάγησαν στα μικρά τους παρασκήνια, αποκαλύπτοντάς τους τεχνάσματα και μυστικά της δουλειάς τους.

Παραστάσεις δόθηκαν, επίσης, για τα μέλη των ΚΑΠΗ και για τα παιδιά του καταυλισμού των Ρομά. Την τελευταία παρακολούθησαν και προσφυγόπουλα από τη Συρία που φιλοξενεί ο Δήμος Χαλανδρίου.

Το Φεστιβάλ έκλεισε την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στην αίθουσα του Αετοπούλειου, με μια βραδιά για ενήλικες με μια παρουσίαση – συζήτηση για την τέχνη του κουκλοθέατρου και την παράσταση «Γιοβάν».

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι ακόλουθες ομάδες, τις οποίες ο Δήμος ευχαριστεί:

  • Το θέατρο Μαριονέτας Ανταμπανταχού (Νίκος Τόμπρος, Ελένη Παναγιώτου).
  • Η ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι (Κική Μπαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα).
  • Το κουκλοθέατρο Αγιούσαγια (Στάθης Μαρκόπουλος).
  • Η ομάδα HopSignor (Ευγενία Τσιχλιά, Θάνος Σιώρης).
  • Τα Φτερά του Μύθου (Κλειώ Κιούλπαλη, Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Κωνσταντής Μιζάρας).
  • Η Καραμπόλα (Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Αγγελική Βλασοπούλου, Χριστίνα Στουραΐτη, Λαμπρινή Αρβανιτίδου, Γιώργος Καψάλης).
  • Η ομάδα κουκλοθέατρου Bufos.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet