Ένταση στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας
Κοινωνία

Ένταση στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Με σύνθημα “ΟΧΙ στην Παιδεία των περικοπών” πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, ζητώντας να αποσυρθεί η διάταξη που προτείνει το υπουργείο για την πρόσληψη αναπληρωτών την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Περίπου στις 12:30 επικράτησε ένταση, καθώς μια ομάδα εκπαιδευτικών αιφνιδίασε τα ΜΑΤ, μία διμοιρία των οποίων βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του υπουργείου και εισέβαλε στο κτήριο.

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν κλείσει τον δρόμο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου, ενώ παράλληλα, μέσα στο κτήριο πραγματοποιείται εκδήλωση – βράβευση μαθητών στο πλαίσιο του δεύτερου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με θέμα “Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, Δημιουργώ, Διεκδικώ”.

Για τον λόγο αυτό ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης είχε απευθύνει έκκληση προς τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να αναβάλουν για άλλη ημέρα τη σημερινή κινητοποίηση.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν δέχεται προτροπές – συμβουλές από τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη.  «Ο μόνος αρμόδιος  να κρίνει και ελέγξει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για τις αποφάσεις του είναι ο ίδιος ο κλάδος» διαμηνύει στον υπουργό Παιδείας το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών.

«Ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης  χρησιμοποιεί την εκδήλωση ΄Κύπρος: 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ΄ ως αφορμή για να ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς την αναβολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεών τους για αύριο Παρασκευή. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη». Αυτό τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία σε επιστολή της προς τον υπουργό Νίκο Φίλη, με αφορμή την έκκληση που έκανε προς τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να αναστείλουν τη σημερινή  κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet