Ο προγραμματισμός του ΣΤΟ Δήμου Πεντέλης για την αντιπυρική περίοδο
Κοινωνία

Ο προγραμματισμός του ΣΤΟ Δήμου Πεντέλης για την αντιπυρική περίοδο

Διεξήχθη μετά από πρόσκληση του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, σήμερα 18 Απριλίου 2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Μελισσίων, η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, με ευκαιρία την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, οι τοπικοί αντιδήμαρχοι των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων, οι πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων της Δ.Κ. Μελισσίων και Δ.Κ. Πεντέλης, ο διοικητής του 9ου και ο υποδιοικητής του 12ου Πυροσβεστικών Σταθμών,  εκπρόσωποι των Αστυνομικών Τμημάτων Μελισσίων και Πεντέλης, εκπρόσωποι της Τροχαίας Κηφισιάς και Αγίας Παρασκευής, εκπρόσωποι του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης και Βριλησσίων, εκπρόσωπος του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ», ο προϊστάμενος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης και ο προϊστάμενος Δ/νσης Υποδομών Δήμου Πεντέλης.

Το κύριο πρόβλημα το οποίο αναδείχθηκε είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η ύπαρξη υπερβολικής βλάστησης λόγω του ήπιου σχετικά χειμώνα, καθώς επίσης και οι περικοπές της πολιτείας στη χρηματοδότηση των δράσεων Πολιτικής Προστασίας. Προγραμματίστηκαν:

  • Η κοπή των χόρτων και η συντήρηση των πυροφυλακίων.
  • Συντήρηση – γέμισμα – ασφάλιση υδατοδεξαμενών ελικοπτέρων.
  • Στελέχωση των πυροφυλακίων και των τμημάτων άμεσης επέμβασης.
  • Έλεγχος του εξοπλισμού και προμήθεια επιπλέον επικοινωνιακού υλικού.

Προγραμματίστηκε, επίσης, εθελοντική δράση καθαρισμού του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» (Πτέρυγα Τσαγκάρη) για το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε, ακόμη, την πραγματοποίηση μεγάλης εκδήλωσης την 3η εβδομάδα του Μαΐου επ΄ ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου έτους 2016.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι «η φωτιά αντιμετωπίζεται πριν να εκραγεί και αυτό σημαίνει πρόληψη – πρόληψη – πρόληψη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet