Παρουσία του προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας Καλλιθέας
Αυτοδιοίκηση

Παρουσία του προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας Καλλιθέας

Με την παρουσία του προέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Καλλιθέας. Παράλληλα με τα εγκαίνια, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, αντιπρόεδρος Α΄ του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Το κέντρο αυτό κορυφώνει και συμπληρώνει ιδανικά τις άλλες υποδομές υγείας που ήδη λειτουργεί ο Δήμος μας, δηλαδή τα δημοτικά μας ιατρεία αλλά και το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που λειτουργούμε εδώ και έναν χρόνο με δωρεάν εξετάσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από γιατρούς εθελοντές. Έτσι, έμπρακτα και με ολοκληρωμένο πλέον τρόπο ο Δήμος Καλλιθέας στέκεται δίπλα στους δημότες μας σε ένα ακόμη ευαίσθητο κοινωνικό τομέα που είναι ή προαγωγή της υγείας. Στις ημέρες της κρίσης ο Δήμος μας μαζί με όλους τους δήμους της χώρας έχει προσφέρει ένα πολύτιμο δίχτυ προστασίας. Από τα κοινωνικά παντοπωλεία και τους παιδικούς σταθμούς έως ακόμη και τις υποδομές υγείας που βλέπετε σήμερα. Αποδείξαμε τις δυνατότητες μας σε κάθε κοινωνικό πρόγραμμα. Εδώ στην Καλλιθέα για παράδειγμα ήμασταν αυτοί που εφάρμοσαν πιλοτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Πήραμε συγχαρητήρια από όλους για την άριστη εφαρμογή του προγράμματος. Παίρνουμε καθημερινά συγχαρητήρια για την εξυπηρέτηση στα προνομιακά επιδόματα. Και αποδεικνύουμε έμπρακτα εδώ στην Καλλιθέα αλλά και σε πολλούς άλλους Δήμους, αυτό που πάντα λέω ότι η πατρίδα μας θα ήταν πολύ διαφορετική αν το κεντρικό σύστημα είχε δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους δήμους μας, αν η Ελλάδα είχε μία αποκεντρωμένη διοίκηση».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας και τη σημασία που έχουν οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας των δήμων. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα. Δημιουργώντας ο Δήμος ΚΕΠ Υγείας προσφέρει στους δημότες του τη δυνατότητα να προλάβουν αυτά τα νοσήματα πριν να χρειαστούν ιατρική αντιμετώπιση σε επίπεδο θεραπείας. Αυτή είναι άλλωστε και η αξία της πρόληψης».

Κατά την ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου εισηγητής ήταν ο ιατρός γαστρεντερολόγος Γ. Κουκούλης, ενώ την εισήγηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας πραγματοποίησε ο χειρουργός μαιευτήρας γυναικολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ. Καλαμπαλίκης.

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις από τα ΚΕΠ Υγείας είναι τα εξής:

  • Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.
  • Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου.
  • Πρόληψη καρκίνου του μαστού.
  • Πρόληψη καρκίνου του προστάτη.
  • Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
  • Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων–καρδιαγγειακός κίνδυνος.
  • Πρόληψη μελανώματος.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και η αντιδήμαρχος Α. Πάσχου-Γιαννακού, ενώ παραβρέθηκε ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Σ. Παπασπυρόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ιατροί και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet