Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Κυκλοφορεί ο 1ος πεζοπορικός χάρτης Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

0
328 Προβολές

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 εκδήλωση παρουσίασης του πρώτου πεζοπορικού χάρτη της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, «ο σπόρος που φυτέψαμε πριν δύο χρόνια φύτρωσε. Ο πρώτος καρπός του είναι ο χάρτης μονοπατιών της περιοχής του Χαλανδρίου, με συμμετοχή στην εκπόνησή του πολλών μελών του Συλλόγου. Ελπίζουμε σύντομα και για τους επόμενους».

Παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση του 1ου πεζοπορικού χάρτη της Ρεματιάς

Παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση του 1ου πεζοπορικού χάρτη της Ρεματιάς

Ήταν μια όμορφη βραδιά με τη συμμετοχή νέων και παλαιών μελών του Συλλόγου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση ενός ινδικού παραμυθιού σχετικά με το νερό.

Έγινε αναφορά για την ιδέα του χάρτη, για τη σημασία των χαρτών γενικά, για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Ρεματιά, ενώ αρχαιολόγος του Συλλόγου παρουσίασε σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη Ρεματιά. Η παρουσίαση του χάρτη έγινε με βιντεοπροβολή και φωτογραφίες του τοπίου. Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Τ. Κοντολέφας από τα ιδρυτικά μέλη της ρεματιάς.

«Η Ρεματιά και οι άνθρωποί της θα συνεχίσουν να δίνουν μια ανάσα δροσιάς και ξεκούρασης, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκτός από τα μέλη του ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους ομιλητές Π. Ματσούκα, Ν. Τζεφέρη και Φ. Δραγούμη, τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σ. Ρούσσο, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους,  τους εκπροσώπους και μέλη συλλόγων των όμορων Δήμων, και πολλούς φίλους από όλη την Αττική που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up