Video

«Αντίστροφη μέτρηση» για την 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς – VIDEO

Συνέντευξη Τύπου για την 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η οποία ανοίγει τις πύλες της αύριο, Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», παραχώρησαν σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Θωμάκος και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς» Γιώργος Κομιανός, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από την αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου, Ρόζυ Χαριτοπούλου, ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Οργάνωση Γη» Κωνσταντίνος Μαχαίρας και ο manager της Ανθοκομικής, Ηλίας Τσουτσοπλίδης.

Από τη συνέντευξη Τύπου για την 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Ο δήμαρχος Κηφισιάς  δήλωσε για τη φετινή διοργάνωση:

«Τον μήνα των λουλουδιών υποδεχόμαστε στον Δήμο Κηφισιάς τον ιστορικό θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης. Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται για τη διοργάνωση της πιο μεγάλης Έκθεσης στον χώρο των λουλουδιών και των φυτών, η οποία αποτελεί οδηγό πρωτοτυπίας και καινοτομίας για παρόμοιες εκθέσεις σε όλη τη χώρα. Δεν είναι απλά ένα εμπορικό γεγονός, αλλά μια γιορτή για το περιβάλλον και τη φύση. Η Ανθοκομική Έκθεση, έχει καθιερωθεί και ως πολιτιστικό γεγονός, αλλά προτρέπει και σε “στάση ζωής”».

Επίσης, ο κ. Γ. Θωμάκος πρόσθεσε ότι «περισσότερο από ποτέ ο τόπος μας έχει ανάγκη την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και γι’ αυτό ο Δήμος μας και η Ανθοκομική μας Έκθεση στηρίζει με κάθε τρόπο τους νέους αγρότες και επαγγελματίες ανθοπαραγωγούς. Την μεγάλη γιορτή της Άνοιξης μπορείτε να την χαρείτε στο Άλσος Κηφισιάς και με ευκαιρίες δωρεάν εισόδου. Η Αισιοδοξία είναι εδώ!, στο υπέροχο και ιστορικό Άλσος της Κηφισιάς».

Είσοδος Ανθοκομικής Έκθεσης

Ο κ. Γ. Θωμάκος αναφέρθηκε, τέλος, στο εισιτήριο εισόδου στην Έκθεση, για το οποίο επανέλαβε τη δέσμευσή του για κατάργησή του εντός της τρέχουσας δημοτικής θητείας, τονίζοντας ότι φέτος επετεύχθη η ελεύθερη είσοδος τις καθημερινές, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 15:00.

Ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Γιώργος Κομιανός αναφέρθηκε στις φετινές καινοτομίες του θεσμού, όπως ο φυσικός παιδότοπος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 1.000 παιδιά των σχολείων του Δήμου, τα βιωματικά εργαστήρια κ.ά.

Επίσης, αναφέρθηκε στον αναβαθμισμένο και λειτουργικό ιστότοπο της Έκθεσης, στον νέο χωροταξικό σχεδιασμό και το πλήθος των συμμετεχόντων, καθώς και στους συλλόγους και φορείς που έγιναν συμμέτοχοι στο πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων με κύριο θέμα «Παιδί – Παιχνίδι – Φύση».

Το Άλσος Κηφισιάς

Όπως δήλωσε σχετικά, «βρισκόμαστε ξανά φέτος για να γιορτάσουμε την  άνοιξη και να βάλουμε την ομορφιά της φύσης στη ζωή μας. Στους εκθέτες μας θα βρείτε ιδέες και προσιτές τιμές για να ομορφύνετε τους κήπους και τα μπαλκόνια σας. Στο Άλσος θα βρείτε την ανανεωμένη χωροταξική διάταξη των περιπτέρων και τη μεγαλύτερη ποικιλία λουλουδιών. Ενημερωθείτε για το πλούσιο πολιτιστικό μας πρόγραμμα για ομιλίες, συναυλίες και άλλα δρώμενα, για μικρούς και μεγάλους. Για τα παιδιά διαμορφώσαμε έναν πρότυπο φυσικό παιδότοπο και όσα έρθουν με τα σχολεία τους θα παρακολουθήσουν ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα».

Η αντιπρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης, Ρόζυ Χαριτοπούλου, εστίασε στη δύσκολη μετάβαση του θεσμού από μία έκθεση παραγωγών σε μία δράση που ασχολείται με γενικότερα θέματα ευζωίας, με τη Φύση και το Περιβάλλον. Ιδιαίτερα στο τελευταίο θέμα η αντιπρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς -όπως είπε χαρακτηριστικά- εάν δεν λειτουργήσουμε οικολογικότερα, θα καταλήξουμε να ζούμε σε ένα «μη φυσικό περιβάλλον».

Άποψη της Ανθοκομικής Έκθεσης

Ο εκπρόσωπος της συνεργαζόμενης με την Έκθεση ΜΚΟ «Οργάνωση Γη», Κωνσταντίνος Μαχαίρας, αναφέρθηκε αφ’ ενός στην αποστολή της ΜΚΟ κι αφ’ ετέρου στη συμμετοχή της στην Ανθοκομική Έκθεση μέσω του σχεδιασμού σχετικών παιδαγωγικών προγραμμάτων.

Τέλος, ο manager της Ανθοκομικής Έκθεσης, Ηλίας Τσουτσοπλίδης, ανέλυσε τους πέντε βασικούς άξονες για την ανάπτυξη του θεσμού, προκειμένου να αποκτήσει τα στοιχεία μίας «ανταγωνιστικής δημόσιας μάρκας».

Άποψη του Άλσους Κηφισιάς

Τα εγκαίνια της 62ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς θα γίνουν την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 στις 20:30 και θα αποτελέσουν την έναρξη της μεγάλης φετινής γιορτής, που για 18 ημέρες θα μας δώσει πολλούς λόγους να χαμογελάμε!

Η 62η Ανθοκομική Έκθεση είναι ανοιχτή από τις 5 έως και τις 22 Μαΐου 2016 με καθημερινό ωράριο 10:00-22:00. Για πρώτη φορά φέτος η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 10.00 έως 15.00. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες το εισιτήριο θα είναι 1,5 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet