Δέσμευση Π. Κουρουμπλή για άμεση εκταμίευση της ΣΑΤΑ πυρασφάλειας
Αυτοδιοίκηση

Δέσμευση Π. Κουρουμπλή για άμεση εκταμίευση της ΣΑΤΑ πυρασφάλειας

Το ζήτημα της αδυναμίας χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ των δράσεων συνδέσμων που έχουν συσταθεί στην Αυτοδιοίκηση και έχουν ως αποστολή τους την πρόληψη και προστασία δασικών εκτάσεων, έθεσαν και πάλι οι Σύνδεσμοι της Αττικής στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016.

Οι αντιπρόσωποι των Συνδέσμων έθεσαν υπόψη του υπουργού ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της κρίσιμης ξηροθερμικής περιόδου με υπαρκτό τον κίνδυνο καταστροφών των τελευταίων δασικών εκτάσεων (της Πάρνηθας, του Υμηττού, της Πεντέλης, του Αιγάλεω και του Ποικίλου όρους) από το γεγονός ότι δεν έχουν δρομολογηθεί οι ετήσιες ενέργειες πρόληψης δασικών πυρκαγιών.

Ο υπουργός αναγνωρίζοντας τους κίνδυνους για τα βουνά του Λεκανοπεδίου, έδωσε εντολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΠΑΠ, για την άμεση εκταμίευση των χρημάτων προκειμένου να υλοποιήσουν οι Σύνδεσμοι τις δράσεις που εκτελούν εδώ και 17 χρόνια. Η οριστική επίλυση του θέματος θα γίνει με σχετική τροπολογία που θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν εκτός του κ. υπουργού, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών Πειραιώς, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λαυρεωτικής, Σταύρος Ιατρού, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, η αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, Αφροδίτη Μπιζά, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδας, Πέτρος Πουλάκης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με κοινή δήλωσή τους όλοι οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων τόνισαν: «Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό κ. Κουρουμπλή για την κατανόηση του προβλήματος, την άμεση αντιμετώπισή του και την προώθηση της επίλυσής του. Μια τέτοια προοπτική μας λύνει τα χέρια προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού να μπορεί να ασχοληθεί ουσιαστικά με την πυρασφάλεια των πολύπαθων βουνών  της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet