Δύο μαγικές βραδιές με τους ήχους του Στέφανου Κορκολή στην Κηφισιά
Πολιτισμός

Δύο μαγικές βραδιές με τους ήχους του Στέφανου Κορκολή στην Κηφισιά

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», στο δημαρχείο Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 7 Μαΐου και την Κυριακή 8 Μαΐου, με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, δύο μοναδικές συναυλίες του διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα Στέφανου Κορκολή σε έργα του μεγάλου μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Δύο λαμπρές βραδιές μουσικής πανδαισίας, όπου ο Στέφανος Κορκολής άγγιξε ως σολίστ του πιάνου έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από όλο το φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Μία μουσική συνάντηση με έργα για πιάνο, μεταφορές και διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια, σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας, Σοφίας Μανουσάκη, την οποία ανακάλυψε ο Στέφανος Κορκολής.

Στην αρχή των συναυλιών, μετά τους σύντομους χαιρετισμούς του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, του προέδρου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σταύρου Ζαπάντη και της κας Κικής Αυγουστάτου, μέλους του Δ.Σ. του Οργανισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα σύντομο video που φανέρωνε τη σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, αποκαλώντας ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης τον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», και χαρακτηρίζοντας τη Σοφία Μανουσάκη -μια νεότατη ερμηνεύτρια- ως «αποκάλυψη μεγατόνων!».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο καταξιωμένος συνθέτης, «η εκδήλωση έχει ώρα έναρξης δεν έχει όμως ώρα λήξης… την ώρα λήξης την ορίζετε εσείς!»

Ο ταλαντούχος σολίστ απέδωσε συγκλονιστικά έργα συμφωνικά του μεγάλου μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, άγνωστα μέχρι τώρα στο κοινό, όπως τη «Μικρή Σουίτα για Πιάνο στο α’μέρος των συναυλιών, καθώς και κομμάτια από τα προδομένα έργα του Μίκη, «3 διαμαντάκια» όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος.

Ο ενθουσιασμός για τα προδομένα, τα άγνωστα μέχρι τώρα έργα του αγαπημένου μας Μίκη, ήταν τόσο μεγάλος και πρωτόγνωρος στο πρώτο άκουσμά τους, ανώ ακούστηκαν φωνές από το κοινό για το πού μπορούν να τα βρουν αυτά τα τραγούδια.

Μαζί τους οι τοπικές χορωδίες του Δήμου Κηφισιάς.

Στην πρώτη συναυλία πήρε μέρος η Παιδική και Μικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς, με μαέστρο τον Θανάση Αρβανίτη και στη δεύτερη συναυλία συμμετείχε η Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, με μαέστρο τον Παναγή Μπαρμπάτη.

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε με εξαιρετικά λόγια για το ταλέντο των δύο μαέστρων και συνεχάρη όλους τους χορωδούς.

Ήταν δύο εξαιρετικές συναυλίες, με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο να ερμηνεύει μοναδικά τα κομμάτια του μεγάλου μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, συνοδευόμενος από την ταλαντούχα Σοφία Μανουσάκη, η οποία, με τη μεστή και ζεστή φωνή της και τη συγκλονιστική ερμηνεία της, παρά το νεαρό της ηλικίας της, τραγούδησε με απαράλληλη ωριμότητα μεγάλης ερμηνεύτριας.

Το κοινό αποθέωσε τον Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη χειροκροτώντας τους ένθερμα και σιγοτραγουδώντας καθ’ όλη τη διάρκεια των συναυλιών.

Στις συναυλίες παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, Σταύρος Ζαπάντης, ο αντιπρόεδρος, Αχιλλέας Κουρέπης, ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Δημήτρης Λιανός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Παντελεάκης και Παντελής Παπανικολόπουλος, η πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης, Λίλα Δραγώνα, η πρόεδρος Επιτροπής Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς, Τερέζα Χλωρακιώτη, τα μέλη του Δ.Σ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Στέλλα Κονιτοπούλου και Κική Αυγουστάτου, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς», Φραντσέσκο Βιανέλλο, οι ηθοποιοί Δημήτρης Καλλιβωκάς και Μέλπω Ζαρόκωστα, η μουσικός και πιανίστα Τατιάνα Μανωλίδου κι ο πρόεδρος των Special Olympics, Κορέλας Διονύσης.

Κλείνοντας τη συναυλία του την Κυριακή ο Στέφανος Κορκολής ανανέωσε το ραντεβού του με το κηφισιώτικο κοινό, που τόσο θερμά τον υποδέχτηκε, για τις 7 Ιουλίου στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς, με δικές του συνθέσεις αυτή τη φορά…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet