Δήμος Ηρακλείου: Ακόμη πιο καθαροί οι αθλητικοί χώροι της πόλης
Αθλητισμός

Δήμος Ηρακλείου: Ακόμη πιο καθαροί οι αθλητικοί χώροι της πόλης

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάθεση σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας των αθλητικών χώρων στο Ηράκλειο Αττικής αιτιολογεί, σε ανακοίνωσή του, ο εν λόγω Δήμος.

Όπως αναφέρει, επικαλούμενο και σχετικές δηλώσεις του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, υπάρχουν αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των αθλητικών χώρων, λόγω των πολλών δημοτών που φιλοξενούνται σε αυτούς, ενώ η επιλογή ιδιωτικών υπηρεσιών είναι «μονόδρομος» εξαιτίας της απαγόρευσης προσλήψεων.

«Την ειλημμένη του απόφαση για ένα καθαρό Ηράκλειο και για ακόμη καθαρότερους αθλητικούς χώρους βάζει μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής», αναφέρει αρχικώς η ανακοίνωση, που συνεχίζει λέγοντας ότι μετά τον εξοπλισμό των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου με νέα μηχανήματα και υποδομές, για τον καλύτερο καθαρισμό της πόλης, σειρά έχουν οι αθλητικοί χώροι του Δήμου προκειμένου όλοι οι επισκέπτες και, κυρίως τα μικρά παιδιά και οι νεαροί αθλητές, να έχουν το επίπεδο υπηρεσιών που τους αξίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος πρόκειται το αμέσως επόμενο διάστημα να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες και ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας στους αθλητικούς χώρους της πόλης για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, δήλωσε σχετικά:

«Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μετέχουν πλέον των 3.000 κατοίκων της πόλης, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά. Αυτό και μόνο μας “αναγκάζει” να αντιμετωπίζουμε τα θέματα καθαριότητας με τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία. Δυστυχώς, οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας απαγορεύουν την πρόσληψη προσωπικού για αντίστοιχες υπηρεσίες στους δήμους, γεγονός που καθιστά μονόδρομο την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων παρά την πάγια θέση μας για διατήρηση της δημόσιας διαχείρισης των δημοτικών υπηρεσιών». 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι στις αθλητικές υποδομές του Δήμου Ηρακλείου, ο αριθμός των αθλουμένων έχει ήδη αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τόσο μετά την απόφαση της δημοτικής Αρχής να μειώσει τις συνδρομές στα αθλητικά προγράμματα, όσο και με την εκκίνηση της λειτουργίας των νέων χώρων, όπως είναι το νέο δημοτικό γυμναστήριο στην γειτονιά της Καναπίτσας, το οποίο θα ανοίξει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet