Τα κινητά τηλέφωνα Nokia επιστρέφουν
Επιστήμη & Τεχνολογία

Τα κινητά τηλέφωνα Nokia επιστρέφουν

Το όνομα της Nokia επιστρέφει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Μια εταιρεία που υποστηρίζεται από πρώην στελέχη της φινλανδικής επιχείρησης συνεργάστηκε με τη Foxconn για να αγοράσει τα δικαιώματα χρήσης του άλλοτε πανίσχυρου εμπορικού σήματος σε κινητές συσκευές.

Η Nokia υπήρξε κάποτε η μεγαλύτερη εταιρεία κινητών τηλεφώνων, όμως εκτοπίστηκε βίαια από την άνοδο των smartphone και επισκιάστηκε από την Apple και τη Samsung. Το 2014 πούλησε στη Microsoft το σύνολο των δραστηριοτήτων της στον τομέα κινητής τηλεφωνίας και τώρα επικεντρώνεται στον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Η Nokia έχει διατηρήσει επίσης στην κατοχή της τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των τηλεφώνων της, ελπίζοντας σε μία συμφέρουσα συμφωνία αδειοδότησης (licensing).

Την Τετάρτη, η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία αδειοδότησης διάρκειας 10 ετών με τη νεοσύστατη φινλανδική εταιρεία HMD για τη δημιουργία κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ με το εμπορικό σήμα «Nokia», στηριγμένων στην πλατφόρμα Android.

Η HMD ανήκει σε ένα επενδυτικό κεφάλαιο ονόματι Smart Connect LP, με επικεφαλής το πρώην στέλεχος της Nokia Ζαν-Φρασνουά Μπαρίλ. Με την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας, επικεφαλής θα αναλάβει ένας βετεράνος της Nokia, o Άρτο Νουμέλα.

Τα προϊόντα θα κατασκευάζονται από τη γνωστή ταϊβανέζικη Foxconn και η Nokia θα εισπράττει ένα (άγνωστο επί του παρόντος) ποσό επί των πωλήσεων, για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Microsoft ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα πουλήσει τις δραστηριότητές της σε entry-level τηλεφωνικές συσκευές στην HMD και τη θυγατρική της Foxconn, FIH Mobile, έναντι 350 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet