Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός της χώρας
Πολιτική

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός της χώρας

Είτε είστε ένας ψεύτης πρωθυπουργός με αυταπάτες, είτε ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός που δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του, δεν σας αξίζει να είστε πρωθυπουργός της χώρας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης. Εκτός από αυταπάτη, υπήρξε και πολιτική απάτη, είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκε, μάλιστα, και αναφορά του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μιλώντας πριν από λίγες ημέρες σε πανεπιστήμιο είπε αναφερόμενος στον Ντ. Τραμπ, ότι η άγνοια δεν είναι προσόν. «Το μυαλό όλων των Ελλήνων πήγε σε σας, κ. Τσίπρα» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Σφυροκοπώντας την κυβέρνηση» ο κ. Μητσοτάκης την κατηγόρησε για «οργανωμένη,  μεθοδική, κυνική και αδίστακτη πολιτική απάτη».

«Πρόκειται για τη χυδαιότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων που έχει γίνει ποτέ» είπε και πρόσθεσε πως αντί να δείξει μεταμέλεια συνεχίζει να ψεύδεται και να παραποιεί την πραγματικότητα.

«Η χώρα χάνει 21 δισ. ευρώ»

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία έχασε για το 2015 και 2016 αθροιστικά 21 δισ. ευρώ και πρόσθεσε:

«Η καθήλωση στην ύφεση οδηγεί στον φαύλο κύκλο των μέτρων. Σαν τον Σίσυφο η ελληνική κοινωνία καλείται να σπρώξει τον βράχο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

»Τα μέτρα που θα ψηφίσετε, αποτυπώνουν την ιδεοληψία, αλλά και την άγνοιά σας για την πραγματική οικονομία. Οι νέοι φόροι θα οδηγήσουν νομοτελειακά ολοένα και περισσότερους να κρυφτούν στην παραοικονομία, ενώ οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα ασθενέστερα στρώματα. Στερείτε από τους πολίτες το κίνητρο να εργαστούν».

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η «πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης» και πρόσθεσε ότι «εξοντώνετε τους πάντες. Οι έμμεσοι φόροι είναι πιο άδικοι».

«Σας εξευτελίζουν με τον κόφτη»

«Ο κόφτης είναι το μέτρο της προσωπικής σας αξιοπιστίας κ. Τσίπρα» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σας εξευτελίζουν με τον κόφτη και με το υπερταμείο, και προσβάλουν και τον ελληνικό λαό. Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για τη Βουλή των Ελλήνων. Πληρώνουμε τα ψέματα της κυβέρνησης. Γιατί το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας έχει ζωή 100 χρόνια; Γιατί δεν αρκούσε το ΤΑΙΠΕΔ;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Γιατί δεν σας εμπιστεύονται. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η δομή και η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά οι ανακολουθίες σας».

Ο κ. Μητσοτάκης διάβασε και αποσπάσματα από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «“Ακυρώνουμε τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου”. Ποιον κοροϊδεύετε; Δεσμεύετε τις επόμενες γενιές. Είναι ντροπή σας κ. Τσίπρα. Τέτοιο υπερταμείο δεν μας ζήτησαν ποτέ από εμάς. Όταν τελειώσει η κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου εμείς θα ανακτήσουμε την χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια. Γιατί εμείς πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις και στον περιορισμό του ρόλου του κράτους».

Ακόμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τις ιδιωτικοποιήσεις που κυρώνονται με αυτό το νομοσχέδιο, αναφερόμενος στην εκχώρησης των 24 αεροδρομίων.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε: «Είσαστε οπορτουνιστής λαϊκιστής και εξουσιολάγνος, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι παραμονή στην εξουσία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει το συντομότερο.

»Το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για τη χώρα. Εμείς θα οικοδομήσουμε μία πολιτική συμμαχία, το πλατύ μεταρρυθμιστικό μέτωπο, που έχει ανάγκη η χώρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet