Λύση στην «περίεργη» δασικότητα περιοχών της Δ.Κ. Πεντέλης
Κοινωνία

Λύση στην «περίεργη» δασικότητα περιοχών της Δ.Κ. Πεντέλης

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες δίνει ελπίδα απαλλαγής από τους δασικούς χάρτες των κεντρικών πλατειών και των πατροπαράδοτων οικισμών της Δ.Κ. Πεντέλης υποστηρίζει, με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Πεντέλης, στην οποία επίσης αναφέρει ότι «ο αγώνας του δημάρχου Δημήτρης Στεργίου-Καψάλη, να απαλλάξει από τον δασικό χαρακτηρισμό τις κεντρικές πλατείες και τους πατροπαράδοτους οικισμούς της Πεντέλης, δομημένους με άδειες από το΄35 και ΄45 βρίσκει για πρώτη φορά ευήκοον ους μετά από 20 χρόνια».

Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος δείχνει να διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς προσθέτει:

«Ας αναμένουμε τις ερμηνευτικές εγκυκλίους του Υπουργείου για να ανασάνουμε από τον μακροχρόνιο βραχνά της δέσμευσης των περιουσιών των Πεντελιωτών από μια παράξενη δασικότητα που θέλει δασικές τις κεντρικές πλατείες και τους πατροπαράδοτους οικισμούς, την ίδια στιγμή που πλαγιές και λυκορέματα του Πεντελικού βουνού, καθαρά δασικές εκτάσεις, έχουν αποχαρακτηριστεί και ενταχθεί στο σχέδιο ως οικοπεδικοί – οικοδομικοί συνεταιρισμοί.

Χαιρετίζουμε την πρώτη νομοθετική αυτή ρύθμιση για ένα θέμα που βασανίζει για πολλά χρόνια τους αυτόχθονες Πεντελιώτες  με ελπίδα για δικαίωση τελικά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet