Υποψήφιος δήμαρχος ο Ανδρέας Γκιζιώτης
Πολιτική

Υποψήφιος δήμαρχος ο Ανδρέας Γκιζιώτης

Εκδήλωση ΚΚΕ και ανακήρυξη του Ανδρέα Γκιζιώτη ως υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2014 η ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής του ΚΚΕ, στο 3ο Γυμνάσιο Κοντοπεύκου, για τη διπλή μάχη των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Στην εκδήλωση ανακηρύχτηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ανδρέας Γκιζιώτης, που απεύθυνε χαιρετισμό.

«Ακούγεται όλο και πιο συχνά ότι «το ΚΚΕ πρέπει να δυναμώσει» και από κόσμο που δεν ψηφίζει το Κόμμα, αλλά αναγνωρίζει την αξία του. Εμείς επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε αυτό να γίνει ρεύμα καθώς θα βοηθήσει τον λαό να αντιπαλέψει το φόβο και την ηττοπάθεια και θα τον τοποθετήσει στην απέναντι πλευρά», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Πρωτούλης.

Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένα χρόνια και αυταπάτες. Χρειάζεται προσπάθεια και σκληρός αγώνας. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στον λαό και θα τα πάμε πολύ καλά στην εκλογική μάχη».

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης άνοιξε την ομιλία του με το σύνθημα των φετινών εκλογών «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, τις Περιφέρειες και τους Δήμους», τονίζοντας ότι «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει δύναμη για τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη μάχη για απεμπλοκή από αυτή την πολιτική. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι απάντηση στα κόμματα του ευρωμονόδρομου».

Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι «η Περιφέρεια και οι Δήμοι είναι ουσιαστικά εργαλεία της κυβέρνησης και της κυρίαρχης τάξης για να προωθήσουν την πολιτική τους. Ας μη ξεχνάμε ότι ο “Καλλικράτης” που εφαρμόστηκε στους Δήμους έφερε ως αποτέλεσμα την παραπέρα φορολόγηση της λαϊκής οικογένειας, την ιδιωτικοποίηση φορέων και δημοτικών εγκαταστάσεων, καθώς και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στους Δήμους. Με λίγα λόγια την καπιταλιστική κρίση και στο επίπεδο του Δήμου κλήθηκε να την πληρώσει ο λαός».

Και ο κ. Α. Γκιζιώτης κατέληξε: «Ο αγώνας είναι ξεκάθαρος και στον Δήμο. Παλεύουμε για το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την πρόνοια, τα δικαίωμα στην άθληση και τον πολιτισμό, πλήρως εξοπλισμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για όλα τα παιδιά, καθώς και κατάργηση των τροφείων, αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, ουσιαστική προστασία του Υμηττού από κάθε επιχειρηματική βλέψη, αξιοποίηση των δημοτικών χώρων προς όφελος της λαϊκής οικογένειας».

Τη συζήτηση που ακολούθησε απασχόλησαν ζητήματα γύρω από τις εκλογές, το πώς η πρόταση του ΚΚΕ θα φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι, αλλά και επίκαιρα ζητήματα όπως το Κυπριακό, η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και η ένταση της τρομοκρατίας και της αστυνομοκρατίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet