Συμμετοχή ΣΠΑΠ σε περιβαλλοντική δράση του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης
Αυτοδιοίκηση

Συμμετοχή ΣΠΑΠ σε περιβαλλοντική δράση του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στην περιβαλλοντική δράση που διοργανώθηκε από το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συμμετείχε ο Σύνδεσμος Δήμων για την προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με πολυμελή ομάδα εργαζομένων και εθελοντών, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο.

Μηνύματα των μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος
Μηνύματα των μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Βαρβαρέσου στην Άνω Πεύκη, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Παιδιού, με μαθητές σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, υπό την επιμέλεια της προέδρου του ΠΕΑΠ Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη και περιελάμβανε συμβολικό φύτεμα καλλωπιστικών φυτών σε παρτέρια του Άλσους.  Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ μοίρασαν λουλούδια και μικρά δεντράκια στους μαθητές και τους βοήθησαν να τα φυτέψουν. Οι μικροί μαθητές φεύγοντας πήραν μαζί τους από ένα λουλούδι για να το φυτέψουν στα παρτέρια των σχολείων τους.

Κατά τη διάρκεια της δράσης ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ δήλωσε:

«Είναι χρέος μας να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Παράλληλα οφείλουμε να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή συμμετέχουμε στη σημερινή πολύ επιτυχημένη δράση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και του ΠΕΑΠ για την οποία θα ήθελα να συγχαρώ την πρόεδρό του κα Μαρίνα Πατούλη και τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη. Η παρουσία των μικρών μαθητών σήμερα είναι αυτή που μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του αστικού και περιαστικού πρασίνου, καθώς και την ανάπλαση του Πεντελικού όρους. Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και θα συμμετέχει σε κάθε περιβαλλοντική δράση που διοργανώνουν οι Δήμοι – μέλη του, δίνοντας εξέχουσα προσοχή στις δράσεις που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet