Το έργο της Περιφέρειας στον Βόρειο Τομέα… επί της οθόνης
Γιάννης Σταθόπουλος, Ρένα Δούρου και Γιώργος Καραμέρος.
Περιφέρεια Αττικής

Το έργο της Περιφέρειας στον Βόρειο Τομέα… επί της οθόνης

Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, πλήθος εκπροσώπων φορέων και εκατοντάδες πολίτες παρακολούθησαν χθες βράδυ στην κατάμεστη ταράτσα του θερινού κινηματογράφου Αβάνα, στο Χαλάνδρι, την προβολή της ταινίας για τον απολογισμό έργου της Περιφέρειας Αττικής στον Βόρειο Τομέα.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο αντπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος και οι δέκα περιφερειακοί σύμβουλοι του Βόρειου Τομέα παρουσίασαν μέσα σε 40 λεπτά με «κινηματογραφικό» τρόπο, όλα όσα έγιναν ή δρομολογήθηκαν μέσα σε δύο χρόνια από τις εκλογές της 25ης Μαΐου του 2014 , ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δίωρη συζήτηση.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους δόθηκε ένα κεραμικό γλαστράκι, προσφορά της Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών, που περιείχε κομπόστ από τον ΟΕΔΑ Φυλής και χώμα και σπόρους παραγωγικού ηλίανθου, ως συμβολισμός για όσα «σπάρθηκαν στο πρώτο σκέλος της θητείας της διοίκησης της Δύναμης Ζωής τα πρώτα δύο χρόνια και σιγά σιγά ανθίζουν, με τη βεβαιότητα και την προσπάθεια να θεριέψουν μέχρι το 2019» όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης.

Ο κ. Γ. Καραμέρος, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα και τους 12 δημάρχους των Βορείων Προαστίων για την καλή συνεργασία, σημείωσε:

«Μέσα σε 40 λεπτά δεν μπορούσαμε να τα αναφέρουμε όλα και ούτως ή άλλως έχουμε πολλά να κάνουμε τα επόμενα τρία χρόνια. Το ταινιάκι και η εκδήλωση δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά το σημαντικό είναι ότι με τη σημερινή εκδήλωση δείχνουμε σε αιρετούς και πολίτες έναν άλλο νέο τρόπο δημόσιας ανοιχτής λογοδοσίας. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά σε αντίξοες συνθήκες και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί».

Η περιφερειάρχης Αττικής, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την εκλογική νίκη της παράταξης της «Δύναμης Ζωής», σημείωσε πως έχουν γίνει «πολλά βήματα εμπρός, αλλά καθόλου εύκολα», τονίζοντας ότι «προσπαθούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες βαθιά ριζωμένες». Μεταξύ άλλων, η ίδια υπογράμμισε τον στόχο που έχει θέσει η περιφερειακή Αρχή «για αλλαγή του ηθικού παραδείγματος άσκησης εξουσίας».

Αναφερόμενη εξάλλου στις διαδικασίες «συμμετοχικής δημοκρατίας» που προωθεί η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η περιφερειάρχης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτές εντάσσονται σε «μία διαδικασία κοινωνικού ελέγχου», προκειμένου να αντιστραφούν οι ρόλοι «όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 40 χρόνια».

Μετά την προβολή της ταινίας, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Δημαράς και ο γενικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Τσουκαλάς.

Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις των δημάρχων Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, Βριλησσίων, Ξενοφώντα Μανιατογιάννη, Λυκόβρυσης – Πεύκης,
Τάσου Μαυρίδη, Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση, Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, Πεντέλης, Δημητρίου Στεργίου – Καψάλη, Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη και Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ και πρώην αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Κώστας Μανιάτης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης και ο περιφερειακός σύμβουλος Ζαχαρίας Πελέκης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet