Μπροστάρης και στους εθελοντικούς καθαρισμούς ο ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Μπροστάρης και στους εθελοντικούς καθαρισμούς ο ΣΠΑΠ

Ο ΣΠΑΠ συμμετείχε με πολυπληθέστατη ομάδα στον Εθελοντικό Καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ στο πλαίσιο των δράσεων «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο περιβάλλον», καθώς και στον εθελοντικό καθαρισμό που διοργάνωσαν οι Δήμοι Βριλησσίων και Πεντέλης στην περιοχή γύρω από το Δάσος Θεοκλήτου και το Πυροφυλάκιο των Εθελοντών του Δήμου Βριλησσίων.

Στη δράση στον Σχινιά συμμετείχαν, επίσης, η διεύθυνση Καθαρισμού Δήμου Μαραθώνα, ο Σύλλογος Εθελοντών Μαραθώνα, καθώς και αθλητικά σωματεία κωπηλασίας, καθαρίζοντας τον χώρο γύρω από το κωπηλατοδρόμιο από σκουπίδια και ξερά χόρτα, στην τοποθεσία όπου θα διεξαχθεί ο 3ος αγώνας Δρόμου του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», στον οποίο ο ΣΠΑΠ θα συμμετέχει και πάλι, με διοίκηση, εργαζομένους και εθελοντές.

Στη συνέχεια και κατά την επιστροφή τους στην Πεντέλη, παρά την κόπωση και τον δυνατό ήλιο, οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ καθάρισαν από ξερόχορτα και σκουπίδια τον περιβάλλοντα χώρο του Πυροφυλακίου του Συνδέσμου που βρίσκεται στον Άγιο Πέτρο.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή του Συνδέσμου στη δράση:

«Το Δάσος του Σχοινιά, αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου της περιοχής, αλλά και σπουδαίο περιβαλλοντικό οικοσύστημα της Ελλάδας, ενταγμένο στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA. Πρόκειται για ένα απαράμιλλης ομορφιάς βιότοπο που χρήζει της φροντίδας και της προστασία όλων μας.

Η σημερινή μας παρουσία εδώ, στη δράση που διοργανώθηκε από τον ΣΚΑΪ και τον οποίο συγχαίρω για την πρωτοβουλία αυτή, εντάσσεται σε μια σειρά από δράσεις πρόληψης στις οποίες συμμετέχει και θα συνεχίσει να συμμετέχει ο ΣΠΑΠ και για το εφετινό καλοκαίρι που είναι προ των πυλών. 

Είναι προφανές ότι ο Σύνδεσμος θα συνεχίζει να παρέχει κάθε βοήθεια, σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα, όποτε υπάρχει ανάγκη, με στόχο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του περιβάλλοντος  του Πεντελικού, αλλά και της Αττικής γενικότερα».

Εθελοντές του ΣΠΑΠ καθαρίζουν το Δάσος ΘεοκλήτουΠαρόντες στη δράση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Βριλησσίων και ο Δήμος Πεντέλης ήταν ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Βριλησσίων και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Φυκίρης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος με την ευκαιρία της δράσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και η σημερινή μας συμμετοχή στη δράση των Δήμων Βριλησσίων και Πεντέλης, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο ΣΠΑΠ για την προστασία των περιαστικών περιοχών, συμμετέχοντας σε δράσεις πρόληψης. Είναι προφανές ότι ο Σύνδεσμος θα συνεχίζει να παρέχει κάθε βοήθεια, σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα, στους Δήμους – μέλη του, όταν την χρειάζονται, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του περιβάλλοντος  των Δήμων του Πεντελικού και της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet