Μ. Διακολιού: Μέσω συνεργασίας η παραμονή του 1ου ειδικού σχολείου στο Σικιαρίδειο
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Μέσω συνεργασίας η παραμονή του 1ου ειδικού σχολείου στο Σικιαρίδειο

Σε σχέση με το θέμα της παραμονής ή αποχώρησης των Δημόσιων Σχολείων Ειδικής Αγωγής από το κτήριο του Σικιαριδείου στο οποίο στεγάζονται, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού συναντήθηκε με τη διεύθυνση του 1ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, καθώς και σε σύσκεψη (31/5/2016) με τη διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος, στην οποία παρίστατο και η εκπρόσωπος των εργαζομένων του.

Αμέσως μετά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στον «στρεβλό έως ανύπαρκτο σχεδιασμό» της κεντρικής κυβέρνησης στο ζήτημα της κοινωνικής πρόνοιας, γεγονός που επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από τις «νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές έχουν ως αποτέλεσμα την αποδόμηση του όποιου κοινωνικού κράτους».

Εν συνεχεία, αφού αναφέρεται στον κίνδυνο που απειλεί «τη μεγαλύτερη δομή Ειδικής Αγωγής στο Βόρειο Τομέα Αττικής, όπου φοιτούν 66 παιδιά με ειδικές ανάγκες», τον αποδίδει στο «απάνθρωπο μνημονιακό περιβάλλον» που φέρνει σε σύγκρουση δύο φορείς κοινωνικής πρόνοιας «που συνεργάζονται για χρόνια», θεωρώντας ότι και οι δύο φορείς έχουν δίκιο στις θέσεις που παρουσιάζουν.

Για την επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί η κα Μ. Διακολιού προτείνει τη συνεργασία των δύο φορέων, ώστε να ασκηθεί από κοινού πίεση προς την Πολιτεία να διευθετήσει το πρόβλημα και να υπάρξει σχετική συζήτηση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, προκειμένου να αποφασισθεί «η γραμμή πλεύσης της πόλης» στο ζήτημα που έχει ανακύψει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet