Δραματική άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα στο Παρίσι
Κόσμος

Δραματική άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα στο Παρίσι

Για πρώτη φορά τα τελευταία 34 χρόνια η στάθμη του Σηκουάνα στο Παρίσι άγγιξε τα έξι μέτρα και ενδέχεται να φθάσει τα 6,30, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο, το βράδυ της Παρασκευής. Ενδέχεται να εκκενωθούν περιοχές κοντά στον Σηκουάνα δυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Μετ΄ εμποδίων οι μετακινήσεις στο Παρίσι καθώς παραμένουν κλειστοί αρκετοί σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Κλειστά και τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ για να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους τα έργα τέχνης.

«Θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη άνοδος των νερών στον Σηκουάνα και προβλέπεται ότι η στάθμη θα φθάσει απόψε περίπου τα 6,30 μέτρα, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο. Πρέπει να σημειώσουμε ότι το υψηλό αυτό επίπεδο της στάθμης των υδάτων αναμένεται να παραμείνει σχετικά σταθερό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προτού αρχίσει να υποχωρεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η στάθμη του Σηκουάνα δεν έχει αγγίξει αυτά τα επίπεδα από το 1982 (6,15 μέτρα).

Το υπουργείο αναφέρει επίσης, σύμφωνα με το δίκτυο France 24, ότι ενδέχεται να χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές κοντά στη Σηκουάνα, δυτικά του Παρισιού.

Οι πλημμύρες έχουν διαταράξει σοβαρά τις μετακινήσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς αρκετοί σιδηροδρομικοί σταθμοί κοντά στον Σηκουάνα παραμένουν κλειστοί.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε επίσης δεύτερος θάνατος στη χώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενός 74χρονου στο Σέιν-ε-Μαρν.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, το κύμα κακοκαιρίας σε βόρεια και κεντρική Γαλλία, όπως και στη νοτιοδυτική Γερμανία, έφερε πλημμύρες στις δύο χώρες και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 άτομα.

Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα οδήγησε στο κλείσιμο υπόγειας γραμμής του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου RER που περνά από το κέντρο της πόλης. Ήδη έχουν κλείσει πάνω από 40 πάρκα και δημόσιοι χώροι στη γαλλική πρωτεύουσα εξαιτίας του νερού.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet