Τα παιδιά διδάχθηκαν, έπαιξαν και γιόρτασαν… το Περιβάλλον
Αυτοδιοίκηση

Τα παιδιά διδάχθηκαν, έπαιξαν και γιόρτασαν… το Περιβάλλον

Γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά και στο περιβάλλον, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ), της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας – Πικερμίου (ΕΘΟΡΠ), του Συλλόγου ΕΡΙΚΕΙΑ και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κατά τη διάρκεια της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μικρές κατασκευές, να παίξουν, να παρακολουθήσουν βιωματική παρουσίαση, πειράματα και εργαστήρια για το περιβάλλον.

Κορυφαία στιγμή στην εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο ήταν η επίδειξη πυρόσβεσης με πυροσβεστικό όχημα, όπου οι «μικροί πυροσβέστες» παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε επίδειξη από τους εθελοντές της ΕΘΟΡΠ και του ΣΠΑΠ στα σταθμευμένα υπερσύγχρονα οχήματα του ΣΠΑΠ και του Δήμου Ραφήνας.

Στη συνέχεια με την επιμέλεια του Συλλόγου ΕΡΙΚΕΙΑ ακολούθησε περίπατος στον καταρράκτη του Ντραφίου της Πεντέλης ή αλλιώς καταρράκτη Βαλανάρη, ονομασία που αποδίδεται στο δάσος των βελανιδιών που κυριαρχούσε κάποτε στους γύρω λόφους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκτός του προέδρου του ΣΠΑΠ και γενικού γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, οι αντιδήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Αντώνης Παλπατζής και Γιώργος Κοκκόλης, η δημοτική σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου Σίσσυ Κατσούδα, οι τοπικοί σύμβουλοι Πικερμίου Άγγελος Χοβαρδάς, Φίλιππος Αναστασίου και Κλαίρη Λιάβα και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν υλοποιούμε δράσεις που ενεργοποιούν τη δημιουργικότητα και την ανταλλαγή ιδεών οδηγώντας σε νέες γνώσεις τα μικρά παιδιά. Σε αυτές μας τις δράσεις συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου μας και σήμερα είμαστε εδώ σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, για να δώσουμε χαρά στα παιδιά που ήρθαν να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο στόχος των περισσότερων δράσεων που πραγματοποιούμε για τους μικρούς μας φίλους, είναι να καταφέρουμε να αποκτήσουν τα παιδιά μας περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ώστε αύριο να διαφυλάξουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Αλλά η μεγαλύτερη ευθύνη μας είναι να μάθουμε τις νέες γενιές, τα παιδιά μας, να φροντίζουν και να προστατεύουν το περιβάλλον, κυρίως σε ηλικίες Δημοτικού Σχολείου, στις οποίες τα παιδιά διαμορφώνουν χαρακτήρα και πολύ πιο εύκολα αποδέχονται και αφομοιώνουν αξίες.

»Εμείς στον ΣΠΑΠ έχουμε καταφέρει να συμμετέχουν στις εθελοντικές μας δράσεις ένας σημαντικός αριθμός παιδιών σε συνεργασία με τα Σχολεία και τα Συστήματα Προσκόπων, διότι προσπαθούμε να συνδυάζουμε σειρά δράσεων και δραστηριοτήτων, όπως αναδασώσεις, ποτίσματα, ανακύκλωση και άλλες εποχιακές δράσεις με τη διασκέδαση και το παιχνίδι.

»Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την οποία γιορτάζουμε σήμερα, είναι απλά μία συμβολική ημέρα, που η ουσιαστική της σημασία υλοποιείται καθημερινά από όλους μας. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων γονέων και παιδιών στην κατεύθυνση τους Εθελοντισμού, της προσφοράς, της προστασίας του Περιβάλλοντος, ώστε να καταφέρουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα φυσικό περιβάλλον, πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο, πιο βιώσιμο από αυτό που παραλάβαμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet