Έκθεση Αναλογικής Φωτογραφίας στο Ηράκλειο Αττικής
Πολιτισμός

Έκθεση Αναλογικής Φωτογραφίας στο Ηράκλειο Αττικής

Στις ρίζες της τέχνης της φωτογραφίας γυρνάει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργανώνοντας την Έκθεση Αναλογικής Φωτογραφίας, από την Κυριακή 12 έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στον πολιτιστικό πολυχώρο Βίλα Στέλλα (Γαλήνης & Σοφίας, Ηράκλειο Αττικής).

Στην Έκθεση παρουσιάζεται η δουλειά των δασκάλων και των μαθητών του Τμήματος Φωτογραφίας του Δήμου από διάφορες τεχνικές και στυλ.

«Ξεκινήσαμε μία γοητευτική προσπάθεια φωτογραφικής αναζήτησης, χωρίς προθέσεις αποτύπωσης αντικειμένων ή μεταφοράς και διάσωσης γεγονότων, αλλά με την περιέργεια και το πάθος να γνωρίσουμε και να αποκαλύψουμε τη μυστηριακή – ανορθολογική – επίδραση του φωτός και της κατανομής των τόνων στη διάταξη των αντικειμένων μέσα στο χώρο και το χρόνο, ανιχνεύοντας διακριτικά και με εσωτερικότητα στοιχεία της πραγματικότητας, που οδηγούν στη μεταμόρφωσή της», δηλώνει ο δάσκαλος φωτογραφίας και διοργανωτής της Έκθεσης, Γιάννης Γαλάνης.

«Στην εποχή της ψηφιακής φωτογραφίας, που όλοι -λίγο ως πολύ- είμαστε φωτογράφοι της καθημερινότητάς μας, είναι καλό να γυρνάμε στις ρίζες της τέχνης», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

«Με χαρά παρουσιάζουμε το έργο του Τμήματος Φωτογραφίας του Δήμου μας, το οποίο, χρόνο με τον χρόνο, κερδίζει περισσότερους πολίτες που έρχονται να μάθουν», τονίζει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στις 21:00 (Βίλα Στέλλα), ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα λειτουργεί από τις 18:00 έως τις 22:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet