Δ. Κωνστάντος: Να κατακτήσουμε ως χώρα αυτάρκεια σε προσφερόμενο αίμα
Κοινωνία

Δ. Κωνστάντος: Να κατακτήσουμε ως χώρα αυτάρκεια σε προσφερόμενο αίμα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος ευχαριστεί τους εθελοντές αιμοδότες και εύχεται να κατακτήσουμε ως χώρα τον στόχο της αυτάρκειας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Χρόνια Πολλά στους συμπολίτες μας εθελοντές αιμοδότες! Παράδειγμα για όλους μας!

Κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Μια πρόσθετη αφορμή να θυμηθούμε ότι το αίμα ΔΕΝ έχει υποκατάστατο, η αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι σημαντικός δείκτης κοινωνικής ευαισθησίας και ανάπτυξης κάθε χώρας, αυτάρκεια που η πατρίδα μας, εμείς, δυστυχώς δεν έχουμε κατακτήσει!

14 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή ΑιμοδότηΚάθε μονάδα αίματος βοηθά μέχρι και τρεις συνανθρώπους μας σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους ή στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων που απαιτούν συνεχείς μεταγγίσεις όπως η μεσογειακή αναιμία.

Η προσφορά αίματος δεν κοστίζει, εξαρτάται από την προσωπική μας ενεργοποίηση και την απόφασή μας να σηκωθούμε από τον καναπέ και να επισκεφθούμε το πιο κοντινό κέντρο αιμοδοσίας!

Ο Δήμος μας και οι Ιεροί Ναοί των ενοριών μας έχουν αναλάβει εδώ και πολλά χρόνια την οργάνωση αιμοδοσιών σε Πεύκη και Λυκόβρυση, διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας και συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό μονάδων αίματος.

Η ομάδα «Γέφυρα Αγάπης» έχει συντελέσει καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση και διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας τόσο μέσα στα σχολεία και ιδιαίτερα στα δημοτικά όσο και με δραστηριότητες με κορυφαία την οργάνωση της λαμπαδηδρομίας εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια.

Μαζί με τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες μας στους εθελοντές αιμοδότες όλου του κόσμου ας προσφέρουμε και στον εαυτό μας τη μοναδική συναισθηματική πληρότητα και ευφορία της πιο ανιδιοτελούς πράξης, βοηθώντας συνανθρώπους μας!

Η προσφορά αιμοπεταλίων και μυελού των οστών είναι δύο πρόσθετες, εξαιρετικά σημαντικές δυνατότητες που έχουμε όλοι μας. Τα κέντρα αιμοδοσίας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μπορούν να μας ενημερώσουν για κάθε απορία, πληροφόρηση ή διευκρίνηση που χρειαζόμαστε όπως και το site του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη περιέχονται στον σύνδεσμο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Και του χρόνου με την ευχή να έχουμε κατακτήσει ως χώρα τον στόχο της αυτάρκειας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet