Μια ενδιαφέρουσα θεατρική βραδιά στο Λύκειο Φιλοθέης
Πολιτισμός

Μια ενδιαφέρουσα θεατρική βραδιά στο Λύκειο Φιλοθέης

Μια ενδιαφέρουσα θεατρική βραδιά με τη συμμετοχή των μαθητών του πραγματοποιεί το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016. Η Θεατρική Ομάδα του σχολείου παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Οι Ηλίθιοι» του Nell Simon, στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Λυκείου Φιλοθέης (Λ. Ακρίτα και Παπαφλέσσα 15, Φιλοθέη).

ΠρόσκλησηΣυμμετέχουν οι μαθητές: Ροζαλία Γαλάτου, Μαρία Δάφνη, Νεκτάριος Δάφνης, Γιάννης Δρουμπάλας, Αύρα Κοντογεώργη, Κωνσταντίνος Μπακόλας, Αναστασία Μπουμπλίνη, Αρτεμισία Ντούζου, Μιχάλης Σαάντ, Γιώργος Σαλαμαλέκης.

Υπεύθυνος της Θεατρικής Ομάδας ο καθηγητής Αναστάσιος Σπυρόπουλος. Βοηθός γενικών καθηκόντων ανέλαβε η καθηγήτρια Αικατερίνη Δημοπούλου. Τη σκηνοθεσία – επιμέλεια της παράστασης έκανε ο μαθητής Γιώργος Σαλαμαλέκης.

Ο διευθυντής  του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης Πέτρος Ματζάκος προσέφερε την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Χαιρετίζοντας την πολιτιστική αυτή δράση, ο κ. Ματζάκος τόνισε: «Ζητούμενο όλων μας είναι το δημόσιο σχολείο να συμμετέχει ενεργά στην εξοικείωση των μαθητών με τον πολιτισμό και την πνευματική απόλαυση που προσφέρει, ιδιαίτερα σε μια εποχή κρίσης όπως η σημερινή. Εύχομαι τέτοιες προσπάθειες να συνεχιστούν και να «ποιούν ήθος» στους νέους μας».

Λίγα λόγια για το έργο

Εξαιτίας μιας παλιάς κατάρας, οι κάτοικοι ενός χωριού είναι ηλίθιοι. Πολλοί έχουν προσπαθήσει επανειλημμένως να λύσουν την κατάρα μέχρι που ο νέος δάσκαλος καταφέρνει τελικά να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια.

Το έργο επικεντρώνεται κυρίως στη διαφορετικότητα και καταδεικνύει ότι η επιβολή, η περιφρόνηση, η κοροϊδία και οι κοινωνικές διακρίσεις, δεν κάνουν τους ανθρώπους πιο σημαντικούς. Αντίθετα, η καλοσύνη, η δύναμη της θέλησης και η αγάπη είναι αυτά που διαφοροποιούν και κάνουν ξεχωριστούς τους ανθρώπους σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές βαθμίδες.

Πληροφορίες: τηλ. 210 6845868.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet