Ολοκληρώθηκε ο 11ος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου
Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκε ο 11ος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» η γιορτή της λήξης του 11ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου 2015-2016.

Η συμμετοχή των παιδιών στον Μαραθώνιο Παιδικής Ανάγνωσης αυξάνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κάθε χρόνο. Φέτος πήραν μέρος 950 μαθητές από τα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων, του Παπάγου, του Αμαρουσίου και της Φιλοθέης.

Ο Μαραθώνιος διοργανώνεται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Χαλανδρίου και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» (Βραβείο 2013 του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου – Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ και δύο φορές υποψήφια για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren) σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης». Είναι ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού, που διαβάζουν προτεινόμενα βιβλία (από τις βιβλιοθηκονόμους και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου) και βραβεύονται στη συνέχεια για τη συμμετοχή τους.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της ανάγνωσης στα παιδιά του δημοτικού, καθώς και η ενίσχυση της δημιουργικότητας με αφετηρία το καλό βιβλίο. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με δημιουργικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως παρουσιάσεις των προτεινόμενων βιβλίων στην παιδική βιβλιοθήκη και στα σχολεία, διαδραστικά παιχνίδια με τα βιβλία της βιβλιοθήκης και άλλες δράσεις που βοηθούν στη διαμόρφωση της αναγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών.

Το πρόγραμμα υποστηρίζουν με τις προσφορές τους κάθε χρόνο οι εκδότες παιδικών βιβλίων, οι οποίοι εμπλουτίζουν την Παιδική Βιβλιοθήκη με τους προτεινόμενους τίτλους και είναι χορηγοί δώρων της κλήρωσης.

Φέτος ο Δήμος Χαλανδρίου προσέφερε οκτώ ετήσιες αθλητικές συνδρομές στο κολυμβητήριο, πέντε θέσεις στο καλοκαιρινό Camp και οκτώ συνδρομές σε προγράμματα και δράσεις που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης προσέφεραν τρεις δώροεπιταγές για την αγορά σχολικών ειδών και το Ίδρυμα Ζήση προσέφερε μία ετήσια συνδρομή στο τμήμα ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Οι εκδόσεις χορηγοί ήταν: Άγκυρα, Καλειδοσκόπιο, Καλέντης, Κέδρος, Λιβάνης, Μεταίχμιο, Μίνωας, Παπαδόπουλος, Πατάκης, Ψυχογιός, Μάρτης, Polaris, Διόπτρα, οι οποίοι προσέφεραν πολλά βιβλία και έδωσαν τη δυνατότητα οι νικητές που κληρώθηκαν να είναι περισσότεροι.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των βιβλιοπωλείων «Ευριπίδης» Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου. Παραβρέθηκε και χαιρέτησε η συγγραφέας Ασπασία Πρωτόγερου, της οποίας το βιβλίο «Το σκοταδάκι που φοβόταν» συμμετείχε στον 11ο Μαραθώνιο. Επίσης παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η διευθύντρια Πολιτισμού, δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων, γονείς και πολλοί μικροί αναγνώστες.

Οι βιβλιοθηκονόμοι συγχάρηκαν όλα τα παιδιά για τις προσπάθειές τους και ευχαρίστησαν τους γονείς και τους δάσκαλους για τη συνεχή υποστήριξη της Βιβλιοθήκης και των προγραμμάτων της. Επίσης ανακοίνωσαν και την έναρξη της καλοκαιρινής δράσης στον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης με τίτλο «Γίνε εξερευνητής του κόσμου».

Για τη συμμετοχή τους στον 11ο Μαραθώνιο, όλοι οι μαθητές που ήρθαν στη γιορτή λήξης παρέλαβαν τον έπαινό τους και με το τέλος της γιορτής γλυκάθηκαν με παγωτό χωνάκι.

Ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης είναι ένας δυναμικός ετήσιος θεσμός στο Χαλάνδρι και η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» το σημείο αναφοράς του.

Ο 12ος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης θα ξεκινήσει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τον Νοέμβριο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με πολύ περισσότερες συμμετοχές και δραστηριότητες στα σχολεία και στην Παιδική Βιβλιοθήκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet