Γ. Πατούλης: Είμαστε συνοδοιπόροι με το Ελεγκτικό Συνέδριο
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Είμαστε συνοδοιπόροι με το Ελεγκτικό Συνέδριο

Την ανάγκη να γίνουν άμεσα σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα εκσυγχρονίσουν το πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την ημερίδα με θέμα την αναμόρφωση του Ελεγκτικού Συστήματος των ΟΤΑ, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Τον προεδρο της ΚΕΔΕ καλωσόρισαν ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ηρακλής Γκότσης, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Γ. Ιωακειμίδης και το μέλος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Πεντέλης Δ.Στεργίου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ενισχυόταν ο θεσμικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω ουσιαστικών διαρθρωτικών αλλαγών, στην Ελλάδα υπήρξε «οπισθοχώρηση» και στασιμότητα.

«Δεν μπορεί η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι ο ουραγός της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, απαιτούνται ουσιαστικές αποφάσεις για να ξαναβρεί η Αυτοδιοίκηση τον χαμένο της βηματισμό και να έχει τον ρόλο που της αρμόζει.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο-«σκούπα» του υπουργείου Εσωτερικών, τονίζοντας ότι η ΚΕΔΕ αναμένει τις τελικές ρυθμίσεις που σχετίζονται με θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να τις θέσει προς διαβούλευση στην έκτακτη Γενική της Συνέλευση.

Αναφερόμενος στο θέμα του ελεγκτικού συστήματος στους ΟΤΑ και επικαλούμενος και τα συμπεράσματα του πρόσφατου κοινού συνεδρίου της ΚΕΔΕ με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο κ. Πατούλης επανέλαβε ότι οι αιρετοί θέλουν τους ελέγχους γιατί έτσι διασφαλίζονται και οι ίδιοι αλλά και τα συμφέροντα των πολιτών. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, είναι σημαντικό να παρέχονται εχέγγυα ανεξαρτησίας και αμεροληψίας για τη διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας «που όλοι θέλουμε».

«Με το Ελεγκτικό Συνέδριο είμαστε συνοδοιπόροι και θα συνεχίσουμε τη γόνιμη συνεργασία για να πλέουμε πάντα σε ασφαλή νερά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του.

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλής και η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φ.Καλδή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet