500 χιλ. ευρώ ανταποδοτικά οφέλη από τον ΟΣΕ στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Πολιτική

500 χιλ. ευρώ ανταποδοτικά οφέλη από τον ΟΣΕ στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Το συνολικό ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ έβαλε στα ταμεία του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ως ανταποδοτική εισφορά από τον ΟΣΕ για τη διέλευση του σιδηρόδρομου μέσα από τα όρια της πόλης, αλλά και τη λειτουργία του τοπικού σταθμού του Προαστιακού.

Πρόκειται, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, για «άλλη μια επιτυχή κατάληξη της πρωτοβουλίας – εκστρατείας της νέας δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει ανταποδοτικά τέλη από κάθε φορέα ο οποίος λειτουργεί ή χρησιμοποιεί εκτάσεις στην πόλη του Ηρακλείου. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο Δήμος διεκδίκησε, πίεσε και, εν τέλει, πέτυχε να καρπωθεί οικονομικά οφέλη από τη δραστηριότητα στην πόλη ενός ακόμα μεγάλου Οργανισμού, οφέλη που θα αποδοθούν σε έργο και υπηρεσίες (καθαριότητας και πρασίνου) προς τους Ηρακλειώτες».

Πριν από έναν χρόνο η δημοτική Αρχή είχε καταφέρει να αποσπάσει ανταποδοτικά τέλη από τη ΣΤΑΣΥ ύψους 450 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα, για τη διέλευση του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από την πόλη αλλά και τη λειτουργία του τοπικού σταθμού.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, ο Δήμος διεκδικεί δυναμικά εκείνα που πρέπει και πετυχαίνει ανταποδοτικά οφέλη από όσους λειτουργούν στα όρια του Ηρακλείου. Όπως πληρώνει ο δημότης και ο επιχειρηματίας, έτσι πρέπει να πληρώνουν και οι Οργανισμοί (δημόσιοι και μη). Είναι μια απόδοση δικαιοσύνης η οποία μπορεί, από τη μία, στο μέλλον να ανακουφίσει τους Ηρακλειώτες, άμεσα όμως θα γυρίσει στον πολίτη ως παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών και περισσότερου έργου. Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί γιατί μέχρι σήμερα οι προηγούμενες δημοτικές αρχές της πόλης δεν διεκδίκησαν αυτά τα ανταποδοτικά οφέλη με αποτελέσματα ο Δήμος – και κατά συνέπεια οι δημότες -, να έχει χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Εμείς, με δύο χρόνια διοίκησης, καταφέραμε να βάλουμε στο δημοτικό ταμείο 1 εκατομμύριο ευρώ και συνεχίζουμε…», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet