«Πνίγηκε» η Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ
Κόσμος

«Πνίγηκε» η Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ

Οι χειρότερες πλημμύρες που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο αιώνα στη Δυτική Βριτζίνια των ΗΠΑ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 23 άτομα, ενώ εκατοντάδες άλλοι χρειάστηκε να διασωθούν από σπίτια που «πνίγηκαν» στο νερό.

Στην Πολιτεία σημειώθηκε βροχόπτωση που ξεπέρασε τα 25 εκατοστά την Πέμπτη, με αποτέλεσμα ποτάμια και ρέματα να υπερχειλίσουν.

«Οι ζημιές είναι εκτεταμένες και τεράστιες» επεσήμανε ο κυβερνήτης Ερλ Ρέι Τόμπλιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι η κομητεία Γκρινμπράιερ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πολιτείας, όπου καταγράφηκαν 15 θάνατοι, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Τα νερά σε πολλά ποτάμια έχουν φουσκώσει και το ύψος τους είναι σε επικίνδυνα επίπεδα, όπως στον Ποταμό Ελκ, όπου έφθασαν τα 9,75 μέτρα, στο ψηλότερο επίπεδο από το 1888, σύμφωνα με τον Τόμπλιν.

Οι αρχές επικεντρώνονται στη διάσωση ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί ή παρασύρθηκαν από νερά πλημμυρών, πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι 66.000 κατοικίες δεν έχουν ηλεκτροδότηση.

Ο κυβερνήτης κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις 44 από τις 55 κομητείες και έδωσε εντολή να αναπτυχθούν περίπου 200 άνδρες της Εθνοφρουράς της Δυτικής Βιρτζίνιας για να συμβάλουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Μέσα σε μία ημέρα στη Δυτική Βιρτζίνια σημειώθηκε το ένα τέταρτο της βροχόπτωσης που καταγράφεται συνήθως σε ετήσια βάση, σημείωσε ο Φρανκ Περέιρα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ. Πάντως οι βροχοπτώσεις υποχώρησαν χθες, με την πρόγνωση να κάνει λόγο για σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet