Τετράωρη στάση εργασίας σε δημόσιες δομές υγείας και ΕΚΑΒ
Κοινωνία

Τετράωρη στάση εργασίας σε δημόσιες δομές υγείας και ΕΚΑΒ

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως και τις 15:00 μετά το μεσημέρι, έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στη «διάλυση του ΕΣΥ, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ, καθώς και στις μεσαιωνικές συμβάσεις έργου».

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους εργαζόμενους στις προνοιακές δομές, τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα στα προαύλια των νοσοκομείων ή τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του ασφαλιστικού νόμου και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Να σημειωθεί τέλος, ότι στην στάση εργασίας συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συνέλευση και ενημερωτική παρέμβαση στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, το οποίο πρόκειται να επισκεφτεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Tην πανυγειονομική στάση εργασίας στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και καλεί τους γιατρούς μέλη του να συμμετέχουν διεκδικώντας τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Πηγή: in.gr /Μαίρη Μπιμπή/ health.in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet