Ενυπόγραφα

Ένας κυνικός διάλογος που ξαναβάζει… φωτιά στο Μάτι

23 Ιουλίου 2018 οι μαύροι καπνοί πάνω από το Μάτι έκρυβαν για πολλές ώρες την τραγωδία που συντελείτο στο εσωτερικό του οικισμού. Όταν έφυγαν αποκάλυψαν το ασύλληπτο μέγεθος της τραγωδίας, με τους δεκάδες απανθρακωμένους συνανθρώπους μας.

Λίγο πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από εκείνη τη επώδυνη μέρα, οι αποκαλύψεις για έναν διάλογο μεταξύ του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής και του αξιωματικού του Σώματος ο οποίος είχε επιφορτισθεί με τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας πραγματικά σοκάρουν.

Μακάρι ο διάλογος μεταξύ του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής και του αξιωματικού του Σώματος να μην επιβεβαιωθεί. Αν αυτό συμβεί, θα επιβεβαιωθούν και οι χειρότεροι φόβοι μας…

Αν επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του διαλόγου, τότε θα βρισκόμαστε μπροστά στη διάπραξη ενός ακόμη εγκλήματος, αυτή τη φορά απέναντι στη μνήμη όσων χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά. Αλλά, κυρίως, θα βρεθούμε απέναντι στην απίστευτη κυνικότητα κάποιων στους οποίους κατά καιρούς ανατίθενται η ασφάλεια και οι ζωές μας…

Μακάρι όλα αυτά να διαψευσθούν. Μακάρι να αποδειχθεί ότι πρόκειται για κάποια παρανόηση ή, ακόμη, για στημένη υπόθεση. Μακάρι… Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί ότι ως είδος ξεπεράσαμε κάθε όριο ύβρεως απέναντι στην ίδια τη Ζωή. Και η τιμωρία δεν θα αργήσει, η δε σκληρότητά της θα είναι εξίσου ασύλληπτη με το έγκλημά μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet