Αντιαθλητικά μαρκαρίσματα στην Αγία Παρασκευή, σκληρό παιχνίδι στο Χαλάνδρι, πρώτες φωτιές στην Πεντέλη και πανηγύρια στο Ψυχικό
Ενυπόγραφα

Αντιαθλητικά μαρκαρίσματα στην Αγία Παρασκευή, σκληρό παιχνίδι στο Χαλάνδρι, πρώτες φωτιές στην Πεντέλη και πανηγύρια στο Ψυχικό

Πολλή συζήτηση έγινε στην Αγία Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον νέο ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας). Με απλά λόγια, οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να ψηφίσουν για το νέο οργανόγραμμα που καθορίζει την εσωτερική διάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου, τις αρμοδιότητές τους και τα προσόντα που πρέπει να έχουν τα άτομα που θα προΐστανται των επιμέρους διευθύνσεων.

Όλα αυτά για ένα «αδειανό πουκάμισο» μάλλον αφού τόσο στην Αγία Παρασκευή, όσο και σε αρκετούς ακόμη Δήμους, το εν λόγω οργανόγραμμα αποτελεί -σε μεγάλο μέρος του- μια ιδεατή προσέγγιση, αφού -ελλείψει προσωπικού και «κόφτη» προσλήψεων»- συνήθως μένει στα… χαρτιά.

Έτσι, καμία απορία δεν προκαλεί που σε έναν Δήμο με περίπου 500 υπαλλήλους, όπως αυτός της Αγίας Παρασκευής, υπάρχουν διευθύνσεις με ελάχιστους ή καθόλου εργαζόμενους, καθώς και διευθύνσεις με προϊστάμενο, αλλά χωρίς υφισταμένους!

Για την ιστορία, ο ΟΕΥ του Δήμου ψηφίστηκε μόνο από τους συμβούλους της διοίκησης, αφού η αντιπολίτευση επέλεξε να ψηφίσει «παρών» ή να απέχει.

Σημαντική λεπτομέρεια: Τον ΟΕΥ δεν ψήφισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών Ιωάννης Αργυρός, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, με τις «κακές γλώσσες» να θέλουν την απουσία του να οφείλεται στην έντονη διαφωνία του με το νέο οργανόγραμμα…

***

Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος που σήκωσε η παράταξη της κ. Κρίστη Αγαπητού (Χαλάνδρι σε Δράση) για τον διαγωνισμό  του έργου «Ανάπλαση περιοχής Αδριάνειου Υδραγωγείου». Μετά την ακύρωσή του από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών, η παράταξη συνεχίζει το «πυρ κατά βούληση» στον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, που του χρεώνει ευθέως προσπάθεια να… στήσει τον διαγωνισμό.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, υπεραμύνεται των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στον εν λόγω διαγωνισμό και περνά στην αντεπίθεση, αφήνοντας σοβαρές «αιχμές» προς την κ. Αγαπητού για τον τρόπο που χειρίστηκε σειρά υποθέσεων στον Δήμο όταν ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών στη διοίκηση του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουράση.

Δεν γνωρίζουμε πότε θα πέσει η «αυλαία» της συγκεκριμένης κόντρας, αλλά είμαστε σχεδόν βέβαιοι για το ποιο θα είναι το πεδίο της προεκλογικής αντιπαράθεσης τουλάχιστον μεταξύ διοίκησης και μείζονος αντιπολίτευσης…

***

Πρόσκληση στους δημότες του απευθύνει ο Δήμος Πεντέλης προκειμένου να ενισχύσουν την Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας του. Αναμφίβολα, όποιος μπορεί να συμβάλλει στη συγκεκριμένη προσπάθεια θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε επίπεδο πρόληψης πυρκαγιών, οι οποίες ήδη έκαναν την… εμφάνισή τους στην περιοχή.

Μικρή εστία φωτιάς εντοπίστηκε και σβήστηκε άμεσα στον χώρο του πρώην Νοσοκομείου Παπαδημητρίου, στα Μελίσσια, ενώ αντίστοιχα μικρής έκτασης συμβάντα είχαμε και στη Νέα Πεντέλη. Και ελπίζουμε τα συμβάντα να μείνουν μικρά καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Επειδή όμως δεν φθάνουν μόνο οι ευχές, άραγε να έγινε κάτι σε επίπεδο υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο; Γιατί τόσο η «ηχηρή» παραίτηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, όσο και η εικόνα διάλυσης που βγαίνει προς τα έξω για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, μόνο ήσυχους δεν μπορούν να αφήνουν τους κατοίκους του Δήμου…

***

Ιστορική νίκη πέτυχε το Ψυχικό στον τελευταίο αγώνα των playoffs της Α2 μπάσκετ Ανδρών, με αποτέλεσμα από τη νέα περίοδο να αγωνίζεται στα… σαλόνια της Basket League. Δίκαια τα πανηγύρια των φιλάθλων, αλλά και η υπερηφάνεια του δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη, ο οποίος έσπευσε να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας της πόλης.

Ακριβώς αντίθετα τα συναισθήματα στην Αγία Παρασκευή. Εκεί, η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα Santa μπορεί μεν να πέτυχε τον μεγάλο στόχο για άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία, αλλά το μόνο που εισέπραξε από πλευράς δημοτικής αρχής ήταν μία επιστολή από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ) Σπύρο Παπασπύρο, με την οποία την απειλούσε με έξωση από το γήπεδο που της έχει παραχωρηθεί, εάν οι υπεύθυνοι δεν φροντίσουν να επιληφθούν κάποιων θεμάτων «ασφαλείας προσωπικού και εγκαταστάσεων».

Η διοίκηση της ομάδας αντέδρασε άμεσα -και σε ιδιαίτερα οξύ τόνο-, στην αντιδικία μπήκαν και ορισμένες δημοτικές παρατάξεις και… αρχίζει το ματς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet