Αντιπολιτευτικά καψόνια και επικίνδυνες… ματιές προς τα ακροδεξιά
Φωτογραφία: pexels.com
Ενυπόγραφα

Αντιπολιτευτικά καψόνια και επικίνδυνες… ματιές προς τα ακροδεξιά

Συνεχίστηκαν για δεύτερη εβδομάδα τα… γυμνάσια της αντιπολίτευσης στη διοίκηση του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με μπροστάρη την παράταξη του πρώην δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, μερίδα της αντιπολίτευσης οδήγησε, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, σε ματαίωση τη συνεδρίαση του Σώματος, μην παρέχοντας -διά της απουσίας της- την απαιτούμενη απαρτία.

Ο δήμαρχος σήκωσε το γάντι, αντεπιτέθηκε στους δημοτικούς συμβούλου που απουσίαζαν, τους οποίους και κατηγόρησε για «υπονόμευση» του Δημοτικού Συμβουλίου και «ανώμαλη συμπεριφορά κατά των συμφερόντων του Δήμου». Μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για να ενημερώσει σχετικώς τους πολίτες, κάτι που ωστόσο δεν έχει πράξει ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση, από τη μία η καταγγελία του δημάρχου, από την άλλη ο επείγων χαρακτήρας ορισμένων θεμάτων, συντέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί η κατεπείγουσα διαδικτυακή συνεδρίαση της Πέμπτης 29/9 και να σημάνει λήξη του… συναγερμού.

Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη συνεδρίαση…

***

Μία ανάρτηση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία επέκρινε τον τέως ομόλογό του Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε «φασίστες» και «ναζιστές» τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει σε τοπικό επίπεδο σχετικώς με το ποιος… κρυφοκοιτάζει προς τα ακροδεξιά.

Αν και μετά από μερικές μέρες η ανάρτηση αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό του δημάρχου, ο απόηχος παρέμεινε, αφού είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από αρκετές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ το όλο ζήτημα -κάτι μας λέει- ότι δεν έχει κλείσει εδώ…

***

Καιρό τώρα η παράταξη του Γιώργου Καραμέρου στο Μαρούσι κατηγορεί τον δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου ότι «κλαδεύει» τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, μέσω διαγωνισμών αμφιβόλου νομιμότητας. Η τελευταία καταγγελία του αφορούσε τον διαγωνισμό για τη διαχείριση και συντήρηση αστικού πρασίνου, ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Μόνο που αυτή τη φορά ο επικεφαλής της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι πήγε ένα βήμα παραπέρα. Έτσι, εκτός του ότι κάλεσε τον δήμαρχο να ακυρώσει τον διαγωνισμό, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι εμφανίστηκε μόνο μία εταιρεία, προειδοποίησε και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου να προσέχουν πού βάζουν την υπογραφή τους.

Ο δήμαρχος, αφού υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί, «κάρφωσε» τον κ. Καραμέρο για τις απειλές κατά των υπαλλήλων, αλλά και για «βρώμικη παραπληροφόρηση».

Κάπως έτσι μάλλον θα πάει η προεκλογική περίοδος στο Μαρούσι και ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαληθευτεί η ρήση πως «όταν παλεύουν στον βάλτο τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet