Ενυπόγραφα

Για δες που φθινοπώριασε νωρίς…

Στο ΜΑΡΟΥΣΙ, κατόπιν ωριμότερης σκέψης, η διοίκηση κατέληξε ότι είναι αρκετά κοστοβόρο να συντηρεί ο Δήμος τα δύο ασθενοφόρα που είχε παραλάβει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Επίσης, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει νομική φόρμουλα που θα του επέτρεπε να προσλάβει το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται για τη στελέχωσή τους. Έτσι, αποφάσισε να επιστρέψει το ένα εκ των ασθενοφόρων αυτών στην ΚΕΔΕ (απ’ όπου, εξάλλου, είχε παραχωρηθεί στον Δήμο) και το άλλο να προσπαθήσει να το μετατρέψει σε όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Λογικό ακούγεται, αλλά προκύπτει ένα ερώτημα: όταν παραλαμβάνονταν τα δύο ασθενοφόρα δεν υπήρχαν τα ίδια δεδομένα (θεσμικά και οικονομικά);

***

Στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ η απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Ήδη, η παράταξη Δίκτυο Πολιτών, η οποία συμμερίζεται την άποψη της διοίκησης του Νίκου Μπάμπαλου ότι μόνη λύση για την απόκτηση του πολύτιμου χώρου πρασίνου είναι η προσφυγή σε δανεισμό, έχασε ένα από τα στελέχη της.

Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Γρηγοριάδης ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία του. Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου συνασπίζονται κατά της «συμμαχίας» για την απόκτηση του ακινήτου μέσω δανεισμού, επιμένοντας ότι αυτό μπορεί να αγοραστεί με χρήματα από το κεντρικό κράτος.

Α, ξεχάσαμε, υπάρχει και κάτι στο οποίο ομοφωνούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι: ότι ο χώρος είναι υπερ-πολύτιμος για την πόλη!

Αναρωτιόμαστε, αν ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο πώς θα αποκτηθεί ο χώρος, τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν να συζητούν για το πώς θα αξιοποιηθεί;

***

Στην ΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ η απόκτηση ενός άλλου χώρου, αυτή του κτήματος Ιόλα, είχε μπει στο στόχαστρο του τότε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (και νυν δημάρχου) Βασίλη Ζορμπά. Η τότε διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου είχε κατηγορηθεί για το «υψηλό τίμημα» της αγοράς του ακινήτου, ενώ ο κ. Ζορμπάς το χαρακτήριζε ως «μνημόνιο» το οποίο κληρονόμησε.

Ο καιρός πέρασε, όμως, και οι δηλώσεις ξεχάστηκαν. Πλέον η νέα διοίκηση του Δήμου προγραμματίζει τριήμερο παραστάσεων για τον Σεπτέμβριο στον χώρο. Μάλιστα, σε ένα σημείο της σχετικής πρόσκλησης αναφέρει: «Η Βίλα Ιόλα ανήκει πια στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Οι εργασίες για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κοσμήματος θα αρχίσουν σύντομα».

Αν η απόκτηση του χώρου στοίχισε «χρυσάφι», σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά, η δημιουργία του πολιτιστικού κοσμήματος πόσο θα πάει;

***

Στην ΠΕΝΤΕΛΗ ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα αναζητήσει, λέει, μισθωτή που θα νοικιάσει το ερείπιο του Ναυτικού Νοσοκομείου Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ), έναντι μηνιαίου μισθώματος 100.000 ευρώ (το λιγότερο).

Το περίεργο δεν είναι που ο ΕΦΚΑ θέλει να αξιοποιήσει την περιουσία του, αλλά το ότι ο μισθωτής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο χώρο ως νοσοκομείο. Δηλαδή, έχει ανάγκη η περιοχή από ακόμη ένα νοσοκομείο; Και αν ναι, γιατί υποβαθμίζονται τα «Σισμανόγλειο» και «Αμ. Φλέμινγκ» -τουλάχιστον όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι- που λειτουργούν ήδη στην ευρύτερη περιοχή και γιατί κλείσαμε την «Πτέρυγα Μπόμπολα»;

***

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ και ΧΑΛΑΝΔΡΙ είναι οι δύο από τους 12 Δήμους του Βόρειου Τομέα (κατά… σύμπτωση και οι δύο με «αριστερό πρόσημο») που σήκωσαν ψηλά το θέμα τους κοψίματος της χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού.

Τα Βριλήσσια έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση, ενώ στο Χαλάνδρι υπήρξε ομόφωνο καταδικαστικό ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τους άλλους Δήμους τι γίνεται; Θα απορροφήσουν οι ίδιοι το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί ή θα το μετακυλίσουν στους δημότες τους;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet